SEO osaajan valitseminen

 

  Hakukoneoptimointi tilattuna SEO toimistolta on järkevä valinta

  Hakukoneptimointi tarjoaa mahdollisuuden liiketoiminnan kasvuun, paremman hakukonenäkyvyyden ansiosta. Onnistuneen SEO optimoinnin seurauksena potentiaaliset asiakkaat löytävät helpommin yrityksesi verkkosivut Googlesta. Optimointia voit itse tehdä, mutta todennäköisesti osaava ammattilainen tekee sen paremmin. Mikäli et itse halua tehdä hakukoneoptimointia, niin yksi hyvä vaihtoehto on tilata SEO osaaja tekemään työt puolestasi. 

  Haluatko lukea lisää SEO optimoinnista? Käy lukemassa hakukoneoptimoinnin opas

  Seuraavaksi annan vinkkejä sopivan kumppanin löytämiseen.

   

  Määritä yrityksesi tavoitteet ja budjetti

  Kokonaisvaltainen hakukoneoptimointi ei ole vain yhden asian toteuttamista, vaan se sisältää useita toimenpiteitä. Kaikkia SEO-toimenpiteitä ei jokaisessa tapauksissa tarvitse toteuttaa, jotta yrityksesi nettisivut pystyvät saavuttamaan riittävän hyvät sijoitukset hakutuloksissa. Tämä riippuu paljolti kilpailutilanteesta.

   

  Ensimmäiseksi kannattaa harkita, kuinka paljon olet valmis investoimaan hakukoneoptimointiin? Haluatko saavuttaa hyvän sijan hakutuloksissa yhdellä vai useammalla hakusanalla? Mikä on yrityksen toimialan kilpailutilanne ja tässä viittaan Googlen hakutuloksiin? Kilpailutilanne on suhteellisen suuri, jos hakutuloksissa on satoja firmoja kilpailemassa samoista hakusanoista. Tilanteeseen vaikuttaa myös, miten hyvin muut sivustot ovat hakukoneoptimoitu. Sinun ei sitä tarvitse analysoida, koska seo asiantuntijat helposti tunnistavat hakutulosten kilpailutilanteen.

   

  • Suunnittele alustava budjetti hakukoneoptimoinnille (kuukausiveloitus tai kertamaksu)
  • Mieti kuinka monella hakusanalla haluat kilpailla hakutuloksista?
  • Määritä ja pohdi tavoitteitasi huolellisesti, niin SEO osaaja pystyy helpommin laskemaan kustannusarvion projektin toteuttamiselle.

   

   

  Sopivan SEO osaajan valinta

  Hakukoneoptimointia tekeviä yrityksiä on Suomessa todella paljon, mutta kaikki eivät ole yhtä hyviä, kuin toiset. Markkinoilla on kaikenlaisia toimijoita, mutta kuitenkin jollain tavalla sieltä pitäisi löytää itselleen hyvä yhteistyökumppani. Osa heistä saattaa jopa käyttää vanhanaikaisia black hat -taktiikoita, jotka ovat nykyään kiellettyä. Kannattaa siis kysyä, minkälaisia riskejä on heidän käyttämällä taktiikalla.

  Suosittelen, että tutkimaan heidän referenssit, eli minkälaisia tuloksia ovat hakukoneoptimoinnissa aiemmin saaneet aikaan. Tästäkään kokemattomat eivät osaa arvioida SEO osaajaan kompetenssia, koska he saattavat esitellä sellaisia asiakkaiden sivustoja, joissa ei juurikaan ole minkäänlaista kilpailutilannetta. Tässä viittaan asiakasyrityksen valitun hakusanan Googlen hakutulosten kilpailutilanteeseen. Jos ei ole kilpailua, niin “kaikki” pääsevät Googlen ykkössivulle. Mikäli kilpailutilanne on kova, niin silloin on vaikeaa päästä parhaille paikoille. Sinun kannattaa myös kysyä SEO toimistolta, kuinka pitkään he ovat tehneet hakukoneoptimointia. Esimerkiksi muutamassa vuodessa sinusta ei tule huippuhyvää SEO osaajaa, mutta he kylläkin pystyvät saavuttamaan tuloksia vähemmän kilpailuilla sektoreilla, joissa hyvin harva yritys on panostanut hakukoneoptimointiin.

  Sinun kannattaa keskustella eri SEO toimistojen kanssa ja kysellä heidän mielipiteitä, eli kuinka paljon ponnisteluja kyseinen projekti vaatii sekä mitä he veloittavat. Sinun budjetti saattaa jo heti alkuun karsia monta hyvää SEO firmaa pois pelistä, jos et yksinkertaisesti ole valmis investoimaan useita tuhansia euroja tuloksien saavuttamiseen. Yhteen asiaan kannattaa pistää huomiota, jos joku lupaa, että pääset hakutuloksissa Googlen ensimmäiselle sijalle, hän todennäköisesti valehtelee. Toki, jos alan kilpailutilanne ei ole yhtään haastava, niin siinä tapauksessa hyvien tuloksien saavuttaminen saattaa hyvinkin olla mahdollista.

   

   

  Hakukoneoptimointi ei ole päivässä tehty

  Hakukoneoptimoinnin toimenpiteiden suorittaminen saattaa kestää pitkään, se voi olla jatkuvaa tai sitten tehdään kerralla kevyt Google optimointi, jolla jo saatetaan saada tuloksia aikaan. Varaudu kuitenkin siihen, että tuloksien saamisessa kestää pitkään, ehkä kuukausia tai jopa vuosia. Google reagoi todella hitaasti hakukoneoptimointiin ja hakukonesijoitukset voivat olla huonoja pitkään aikaa, kunnes joku kaunis päivä Google päästä sivustosi irti ja siitä alkaa nousukiito parhaiden hakutuloksien joukkoon. Toki voi myös olla, että SEO optimoinnin toimenpiteet eivät olleet riittäviä ja sen takia ei saatu toivottuja tuloksia aikaan. 

  2020-luvun trendi hakukoneoptimoinnissa on tehdä asiat sääntöjen mukaisesti, ilman ylimääräsiä vilppiyrityksiä. Tämä takia kannattaa olla varautunut siihen, että et ihan heti nouse Googlen ykkössivulle. Se on aina mahdollista saavuttaa, mutta pitää olla kärsivällinen.

  Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä.