Divi Teema (Theme)

Divi on WordPress teema ja page builder kotisivujen teko-ohjelma, joka on saavuttanut suuren suosion. Esittelen Divi teeman ominaisuuksia, kerron omia kokemuksia ja anna vinkkejä sekä ohjeet kotisivujen tekoon. Divi on mahdollisesti paras WordPress teema ja sivurakentaja. Lue esittely ja kokeile itse, niin tiedät onko se paras ohjelma WordPress nettisivujen tekemiseen. Divi teeman hinta on 89 – 249 $. Hinta on edullinen, kun ymmärrät, mitä hintaan sisältyy.

wordpress divi teema

Onko Divi Teema Paras WordPress Teema?

Maailman suosituin maksullinen premium WordPress teema – yli 970 000 asiakasta (Lähde: Elegant Themes, 2024).

Elegant Themesin kehittämä Divi saattaa hyvinkin olla paras WordPress teema ja kotisivuohjelma, mutta se riippuu siitä, minkälaiset nettisivut haluat. Divi on monipuolinen ja erittäin harkitsemisen arvoinen WordPress teema ja sivurakentaja, joka sopii kaiken tyylisten verkkosivujen tekemiseen. Haluatko perustaa oman blogin, verkkokaupan tai rakentaa itse kotisivut yritykselle – Divillä saat ne toteutettua.

Kyseinen nettisivujen teko-ohjelma on saavuttanut suuren suosion ja myyntiluvut todistavat tämän, sillä Elegant Themes Divi teemaa on myyty  yli 970 000 kappaletta.

 

Divi on helppokäyttöisin WP teema! Diviin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos olet ensimmäistä kertaa tekemässä verkkosivut WordPressillä. Se tekee WP nettisivujen tekemisestä helppoa.

WP-kotisivut.com on rakennettu Divi teemalla!

 

Divi teeman page builder -sivurakentajalla luot näyttävät nettisivut helposti! Voin rehellisesti sanoa, että nettisivujen teko Divi builderillä on paljon helpompaa ja monipuolisempaa, verrattuna moneen muuhun WordPress teemaan ja kotisivueditoriin.

divi page builder

Kuvassa Divi page builder sivurakentaja.

 

Divi -sivurakentajalla teet omat WordPress verkkosivut helposti ja nopeasti

WordPress on tunnettu siitä, että sen hallintapaneeli ja sitä kautta verkkosivujen rakentaminen ei ole visuaalisesti mitenkään miellyttävä kokemus, koska WordPress ”back end” -editorilla et suoraan näe kotisivuillesi tekemiä muutoksia, vaan sinun täytyy vierailla sivuilla, jotta näet lopputuloksen. Divi on ”front end page builder” -sivurakentaja, jota käyttämällä näet heti kotisivuihin tekemäsi muutokset.

Helppokäyttöisiä ”Drag & Drop” (raahaa ja pudota) -tyylisiä kotisivukoneita on markkinoilla useita, mutta hyvin vähän toimivia ratkaisuja on kehitetty WordPress alustalle. Elegant Themes on mullistanut WordPress markkinat tarjoamalla helppokäyttöisen ja monipuolisen Divi -kotisivueditorin, joka sopii monenlaisten verkkosivustojen rakentamiseen. Alussa Divi saattaa tuntua jopa aavistuksen hankalalta ymmärtää, koska siinä on paljon ominaisuuksia, mutta apu ongelmien ratkaisuun löytyy nopeasti esimerkiksi Elegant Themesin opetusvideoiden avulla (englannin kielellä).

Verkkosivujen tekeminen on joskus haasteellista ja varsinkin WordPress sivustojen kanssa välillä tulee vastaan ärsyttäviä ongelmatilanteita. Divillä työskentely ei aiheuta murheita tai jos niitä ilmaantuu, niin useimmiten ratkaisu löytyy nopeasti. Apua kotisivujen tekoon saat muun muassa Elegant Themesin asiakaspalvelusta, opetusvideoista sekä suuresta jäsenyhteisöstä / tukiverkostosta, jotka osaavat auttaa sinua kiperissäkin kysymyksissä.

Divi teema sisältää helppokäyttöisen kotisivujen teko-ohjelman (page builder), plugin -lisäosia sekä kymmeniä valmiiksi suunniteltuja nettisivupohjia, joilla nopeasti ja vaivattomasti rakennat verkkosivut.

 

 

Divi teemalla WordPress kotisivujen teko on suorastaan kivaa ja helppoa – näet heti kaikki tekemäsi muutokset. 

 

 

Divi Page Builder – Tehokas visuaalinen nettisivujen rakentaja

Page builder -nettisivun rakentaja on todella monipuolinen ja helppokäyttöinen, jolla kätevästi luot toivomasi kotisivut ilman koodaustaitoja. Kerron lyhyesti kotisivueditorin ominaisuuksista:

 • Reaaliaikainen kotisivujen suunnittelu: kaikki verkkosivuillesi tekemät muutokset näkyvät heti silmiesi edessä.
 • Klikkaa ja kirjoita: Divillä lisäät tai muokkaat kirjoittamaasi tekstiä siirtämällä hiiren kursorin muokattavan tekstin päälle -> teksti on heti muokattavissa.
 • Kaikki on muokattavissa (kustomoitavissa): jokainen elementti on muokattavissa toivomasi mukaan. Voit myös muuttaa fontteja, värejä sekä paljon muuta. Mikäli hallitset CSS -kielen, niin silloin pystyt tekemään lähes mitä vaan. CSS (Cascading style sheets) on kieli, jolla määrität verkkosivusi ulkoasun (se minkä näet nettisivuilla). Huom. sinun ei tarvitse osata CSS-koodaamista käyttääksesi Diviä, koska ilman koodaustaitoja pärjäät todella hyvin.
 • Responsiivinen editori: page builderillä pystyt nopeasti katsomaan (ja muokkaamaan), miltä nettisivusi näyttävät kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.
 • Globaalit elementit: voit käyttää luomiasi elementtejä ja tallentaa ne globaaliksi. Tämän jälkeen voit käyttää kyseistä elementtiä uuden sivun rakennuksessa.
 • Kopio ja sijoita: uusi ominaisuus, joka huomattavasti helpottaa kotisivujen teon nopeutta. Esimerkiksi kaikki tekstit ja käyttämäsi fonttityylit ovat nopeasti kopioitavissa ja voit sijoittaa ne uuteen kohtaan sivulla, jota rakennat.
 • 46 elementtiä: Valittavissasi on 46 sisältöelementtiä, joilla rakennat toivomasi kotisivut
 • Tuo ja vie kotisivupohjia: muutamalla klikkauksella voit tallentaa luomasi sivupohjan uudelleen käyttöä varten. Voit myös tuoda muualta Diville suunniteltuja nettisivupohjia.
 • Ei tarvetta koodaamiselle: Sinun ei tarvitse osta koodata, jotta pystyt käyttämään Diviä.
 • Yli 100 valmiiksi suunniteltua verkkosivupohjaa: Sinulla on mahdollisuus valita nettisivuillesi valmiiksi suunniteltuja Divi teemoja, jotka muokkaat vastaamaan toiveitasi. Kaikki teemat ovat käytettävissäsi ja voit vaihtaa sivupohjan toiseen versioon, jos kaipaat uutta ilmettä sivustollesi. Elegant Themes julkaisee viikoittain uusia valmiiksi suunniteltuja sivupohjia.
 • Divi leads – A/B Split-testaus: Divillä on mahdollista toteuttaa A/B split-testejä, joiden avulla pystyt vertailemaan esimerkiksi kahden eri mainoksen toimivuutta. Voit luoda kaksi hieman erilaista mainosta, joita näyttämällä sivuston vierailijoille ja A/B -testaamalla näet kumpi näistä on toimivampi analytiikan perusteella eli saat tarkkaa tietoa, että kumpaa mainosta on enemmän klikattu.
 • Divi theme builder: teeman rakentaja vie sivuston kustomoinnin aivan uudelle tasolle. Luo kustomoidut header / menu (valikko) ja footer -osiot, kategoriasivut, verkkokaupan tuotesivut, blogisivut, 404 sivut, arkistosivut jne. Eli oikeastaan kaikki on kustomoitavissa.

 

Elegant Themes julkaisee uusia päivityksiä viikoittain

Elegant Themes kehittää Diviä kovalla tahdilla ja tämä on aivan loistava asia, koska joka viikko saat uusia valmiiksi suunniteltuja kotisivupohjia (teemoja) sekä muita päivityksiä. Joskus teeman päivitykset saattavat aiheuttaa ongelmia ja sivustosi ei toimi oikein, mutta tähänkin ongelmaan on kehitetty ratkaisu nimeltä ”roll back feature” -ominaisuus, jolla voit palauttaa aiemman päivitysversion käyttöösi. Tämän jälkeen sivustosi toimii samalla tavalla kuin ennen teemapäivitystä.

 

Rakenna useita verkkosivuja ilman lisäkuluja

Yksi Divin eduista on, että voit rakentaa useita nettisivuja ilman lisäkustannuksia. Samalla hinnalla teet yhdet tai useammat kotisivut.

 

Paras kotisivujen teko-ohjelma & WordPress teema edulliseen hintaan

Elegant Themes tarjoaa mahdollisuuden ostaa Divin vuodeksi kerralla tai elinikäisen sopimuksen, joka tarkoittaa 249 dollarin kertamaksua. Suosittelen ostamaan elinikäisen ”lifetime access” -version, koska tulet säästämään huomattavia summia. Edullisella hinnalla saat itsellesi todella hyvän WordPress kotisivujen teko-ohjelman (page builder) ja laajan valikoiman valmiiksi suunniteltuja teemoja eli verkkosivupohjia.

 

divi teema hinta

 

Divi teema hinta

Divi teeman hinta on 89 $ vuodessa tai voit maksaa 249 $ kertamaksun, jolloin saat elinikäisen käyttöoikeuden.

 • Maksu kerran vuodessa (yearly access) = 89 dollaria / vuosi. Vuosittaisella sopimuksella saat käyttöösi ”page builder” -nettisivueditorin, kaikki teemat, lisäosat ja päivitykset vuodeksi.
 • Elinikäinen sopimus (lifetime access) = 249 dollaria. Elinikäisellä sopimuksella saat ”page builder” -nettisivujen teko-ohjelman, kaikki sivupohjat, lisäosat ja päivitykset. Tämä on oikeasti edullinen, vaikka hinta saattaa tuntua arvokkaalta. Maksat kerran 249 dollaria ja sen jälkeen Divi on ikuisesti sinun omistuksessa.

Mikäli aikomuksena on pitää verkkosivut toiminnassa vuosien ajan, niin jo kolmen vuoden päästä ”lifetime access” tulee sinulle erittäin edulliseksi ja kannattavaksi vaihtoehdoksi. Haluatko maksaa joka vuosi 89 dollaria vai yhden kerran 249 $? Minä valitsin kertamaksulla elinikäisen lisenssin, enkä ole katunut hankintaani.

 

 

 

Omia Divi kokemuksia ja mielipiteitä

Olen käyttänyt Divi teemaa useita vuosia ja olen erittäin tyytyväinen, että ostin juuri tämän WordPress teeman. Minulla on kokemusta muista WordPress teemoista ja ”page builder” -kotisivueditoreista. Kokemukseni näistä muista ovat sekä postitiivisia, että negatiivisia.

Divi on mielestäni parempi kuin muut kokeilemani WordPress ”page builder” -kotisivujen teko-ohjelmat, jos vertailukohtana on aloittelijaystävällisyys, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Toki jokaisella meistä on omat mieltymykset näiden suhteen, mutta tämä on mielipiteeni. Ainakin toistaiseksi, kunnes joku muu parempi ilmaantuu markkinoille tai joku nykyisistä vaihtoehdoista kehitetään paremmaksi.

Jos olet ensimmäistä kertaa tekemässä nettisivut WordPressillä, Divi erinomainen vaihto, jonka kanssa onnistunut tekemään hyvännäköiset nettisivut suhteellisen helposti.

Divi on aloittelijaystävällisin kaikista  WordPress teemoista, joita olen käyttänyt.

Aivan täydellinen se ei vielä ole, mutta kehityssuunta on oikea. Elegant Themesin jatkuva tuotekehitys on vakuuttavaa ja luo lisää luottoa tähän WordPress teemaan & kotisivun teko-ohjelmaan.

Mikäli nyt vuonna 2024 arvioisin Divi teeman 4-10 asteikolla, niin antaisin sille 8.5 pistettä.

Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla ilmaista demo-versiota, jotta saat mahdollisimman hyvän kuvan page builderin -käytöstä. Ennen Divin hankitaa kävin kokeilemassa demoa ja ensimmäisellä kerralla en ollut tarpeeksi vakuuttunut, joten päätin olla ostamatta. Tämän jälkeen jatkoin täydellisen WP kotisivueditorin etsimistä, mutta parempaa vaihtoehtoa en löytänyt. Muutamaa viikkoa myöhemmin kokeilin uudestaan samaa Divi-demoa ja sain paremman käsityksen, miten tämä kotisivueditori toimii. Ostin Divi Theme & Page builderin, enkä ole katunut hankintapäätöstäni.

Markkinoilla on monia muita WordPress drag & drop page builder -kotisivujen teko-ohjelmia, mutta  ne ovat useimmiten hankalia käyttää tai jokin muu asia niissä ärsyttää sen verran, että kiinnostus lopahtaa.

Verkkosivujen teko-ohjelmien vertailun jälkeen ymmärsin, että täydellistä page builder -verkkosivueditoria ei ole olemassakaan, mutta Divissä on paljon hyviä ominaisuuksia ja sen on helppokäyttöinen. Minun mielestä Divi on ehdottomasti yksi parhaista WordPress teemoista ja sivuston muokkausohjelmista, suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen. Lue Divi teema kokemuksia

 

Kysymyksiä ja vastauksia Divi teemasta

 

 • Mikä on Divi? Vastaus: Divi on WordPress teema ja siihen sisältyy page builder -kotisivueditori (plugin -lisäosa). Teemat ovat valmiiksi suunniteltuja kotisivupohjia, joiden ulkoasua voit muokata builder -editorilla.
 • Minkä tyylisiä nettisivuja voi Divillä tehdä? Vastaus: lähes kaiken tyylisiä verkkosivuja. Haluatko ainoastaan keskittyä verkkokauppaan? Divillä voit luoda nettikaupan, mutta mielestäni löytyy parempiakin vaihtoehtoja WordPress teemoista, jotka ovat alusta asti suunniteltu verkkokaupaksi. Diviin voit asentaa WooCommerce plugin -lisäosan, jolla saat luotua nettikaupan ja se toimii ihan mukavasti tavallisen näköisen verkkokaupan luomiseen. Divillä rakennat helposti laadukkaan näköiset kotisivut yritykselle tai perustat oman blogin – lähes kaikenlaiset nettisivut ovat toteutettavissa.

 • Onko Divi helppokäyttöinen / aloittelijaystävällinen? Vastaus: Kyllä on käyttäjäystävällinen WordPress teema ja editori. Sopii hyvin ensimmäiseksi WP Teemaksi helppokäyttöisyyden takia. Alkuun pääseminen on huomattavasti helpompaa verrattuna moneen muuhun WordPress Teemaan. Divistä löytyy hyvät aloittelijan oppaat, joilla pääset alkuun sivujen tekemisessä.

 • Mikä on page builder ja miksi tarvitsen sitä? Vastaus: Page builder on luotu helpottamaan ja nopeuttamaan WordPress kotisivujen rakentamista. Visuaalisella ”front end page builder” -kotisivujen teko-ohjelmalla wp verkkosivustojen rakentaminen on huomattavasti miellyttävämpi kokemus varsinkin, jos WP ei ole sinulle entuudestaan tuttu.

 • Voinko käyttää Diviä back end editorilla? Vastaus: Kyllä. Divissä on oma back end editori ja se on mielestäni helppokäyttöinen. Itse asiassa minä käytän molempia (front ja back end) editoreja riippuen siitä, mitä muutoksia haluan tehdä.
 • Onko Divi suomenkielinen WordPress teema ja kotisivujen teko-ohjelma? Vastaus: Kyllä, Divi on suomenkielinen WordPress teema ja nettisivujen teko-ohjelma. Ohjelma on käännetty usealle eri kielelle mukaan lukien Suomi. Halutessasi voit myös käyttää sen englanninkielistä versiota. Suomenkieliset käännökset eivät ole täydellisiä, mutta ovat ymmärrettävissä. Suurin osa teksteistä on käännetty Suomeksi, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

 • Saanko kokeilla Diviä ennen ostamista? Vastaus: Kyllä, Elegant Themesin -verkkosivuilla voit kokeilla kuinka Divi page builder toimii (live demo).

 • Onko Divi nopea vai hidas WordPress teema? Vastaus: Divi on nopea eli kyseisen teeman verkkosivut aukeavat kävijälle ilman turhaa viivettä. Vuonna 2021 Diviin julkaistiin uusia päivityksiä, jotka huomattavasti nopeuttavat sivujen latautumisnopeutta.

 • Onko Divi turvallinen WordPress teema? Vastaus: Kyllä, Divi on rakennettu mahdollisimman turvalliseksi WP teemaksi. Turvallisuuden parantamiseksi ja testaamiseksi Elegant Themes on tehnyt yhteistyötä sucuri.net -kanssa. Sucuri on myöntänyt Diville sertifikaatin, joka vahvistaa, että kyseinen wp teema on erittäin turvallinen.

 • Onko Divi paras kotisivujen teko-ohjelma? Vastaus: Mielestäni tällä hetkellä Divi on paras WordPress nettisivujen tekemiseen suunniteltu ohjelma.

 • Kuinka helposti hakukoneoptimointi on toteutettavaissa? Vastaus: hakukoneoptimoinnin pystyt tekemään yhtä helposti kuin kaikkiin muihin WP teemoihin tai jopa paremmin. Divillä pystystyt muokaamaan sivustoa todella monipuolisesti ja tämän takia nettisivujen hakukoneoptimointi käy vaivatta, jos tietää mitä tekee.

 • Voinko asentaa plugin -lisäosia? Vastaus: Kyllä on mahdollista asentaa lisäosia.

 • Säilyykö kotisivuni visuaalinen ilme, jos poistan Divin käytöstä? Vastaus: Diviä et voi poistaa käytöstä ilman, että se vaikuttaa sivuston ulkonäköön. Kyseinen page builder kotisivueditori jättää jälkeensä shortcode -koodia, jos poistat sen käytöstä. Koodit näkyvät nettisivuillasi, mikä ei ole erityisen hyvä asia. Olen kuullut sanonnan, että valitsemalla Divin, olet ”naimisissa” sen kanssa. Eihän se ole negatiivinen asia, jos tulee Divin kanssa hyvin toimeen. Minä uskon, että pärjäät hyvin ja olet tyytyväinen, mikäli jaksat edes vähän perehtyä WordPressin käyttöön.

 • En pidä Divistä – saanko rahat takaisin? Vastaus: Kyllä saat, Elegant Themes tarjoaa sinulle mahdollisuuden perua tilaus 30 päivän sisällä.

 • Onko Divin asentaminen helppoa? Vastaus: Kyllä on erittäin helppoa. Elegant Themes on tehnyt useita opetusvideoita muun muassa ohjelman asentamisesta ja käyttöönotosta.

 • Tarvitsenko Divin lisäksi mitään muuta, jotta voin tehdä ja julkaista nettisivut? Vastaus: Et tarvitse mitään muuta, kuin oman verkkotunnuksen ja webhotellin. Eli samat asiat, jota kaikkien WordPress sivustojen tekemiseen.

 

Divi Teeman Asentaminen

Divin asennat WordPressiin samalla tavalla kuin muut WP teemat. Suurin ero muihin WordPress teemoihin on, että opetusvideoita on todella paljon ja niistä usein löydät ratkaisun ongelmatilanteissa.

Olen luonut sivun, josta näet videoita teeman asentamisesta ja käyttöönotosta eli näiden oppaiden avulla opit, miten tehdä kotisivut. Katso täältä Divi opas ja video-ohjeet (asennus ja käyttöohje).

 

 

Yhteenveto: Divi teema on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen WordPress nettisivujen teko-ohjelma

Mikäli olet itse tekemässä uudet kotisivut WordPressillä, Divi teema on yksi parhaista vaihtoehdoista vuonna 2024.

Drag & Drop page builder -editori tekee verkkosivujen luomisesta miellyttävämmän kokemuksen ja varsinkin kokemattomat WP käyttäjät osaavat arvostaa helposti käytettävää WordPress kotisivujen teko-ohjelmaa.

Hankintahinta saattaa tuntua arvokkaalta, mutta hinta ei ole korkea, jos ymmärrät kuinka paljon saat rahoillesi vastinetta. Tässä WP teemassa on todella paljon käytännöllisiä ominaisuuksia ja mahdollisuuksia useanlaisten verkkosivustojen luontiin.

Kokeile demo-versiota ennen lopullista ostopäätöstä varmistaaksesi, että Divi teemalla pystyt luomaan toivomasi näköiset nettisivut yritykselle tai itsellesi.

Pidä mielessä, että sinä teet lopullisen arvion siitä, että onko Divi paras WordPress teema & editori. Tutustumalla kotisivuohjelman ominaisuuksiin ja kokeilemalla niiden käyttöä, antaa hyvän kuvan teeman toimivuudesta sinun seuraavaan nettisivuprojektiin. Huomioithan, että tulen vielä päivittämään sivuston sisältöä.

Divi teemaa parannetaan jatkuvasti

Diviin on vuosien aikana tehty useita parannuksia. Nykyään puhutaan siitä, että nettisivujen pitää olla nopeat, jotta ne ovat hakukoneystävälliset. Divi on kehitetty nopeaksi teemaksi. Katso video, jossa esitellään, miten Divistä on tehty nopea teema.

Divi on jatkuvasti parantanut sen WooCommerce verkkokaupan ominaisuuksia ja miten voit muokata jokaista elementtiä sekä sivua verkkokaupassasi. Alla näkyvällä videolla esitellään muutamia parannuksia WooCommerce moduuleihin.

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. WP Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä WordPress nettisivujen tekijälle. Esittelemme tuotteita, jotka ovat mielestämme suosittelemisen arvoisia. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.