Divi Theme – video-ohjeet ja käyttöopas

Tervetuloa Divi WordPress teeman aloittelijan oppaaseen! Täältä löydät asennusohjeet ja käyttöoppaat, joiden avulla opit, miten tehdä kotisivut. Elegant Themes julkaisee jatkuvasti uusia opetusvideoita, joiden avulla luot sinun näköiset nettisivut helposti.

Video-ohjeiden avulla pääset alkuun Divi teeman käytössä ja opit tekemään kotisivut

Divi Theme on WordPress alustalle luotu kotisivun teko-ohjelma (builder) ja teema, jota on helppo käyttää sekä pystyt luomaan melkein kaikenlaiset nettisivut. WordPress on tunnettu siitä, että alkuun pääseminen saattaa olla vaikeaa, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä, jos olet aloitteleva WP käyttäjä. Jokainen WordPress teema on erilainen ja sinun täytyy saada mahdollisimman paljon tietoa, jotta osaat käyttää ostamaasi WP teemaa tehokkaasti. Useimmiten teemojen mukana toimitetaan käyttöopas kirjoitettuna dokumenttina, jonka lukeminen vie aikaa ja kaikkiin ongelmiin et aina heti löydä ratkaisua. WP on lyhenne WordPressistä.

Video-ohjeet ovat loistava apu WordPress teeman käyttöönotossa ja alkuun pääsemisessä. Tätä varten Elegant Themes on luonut satoja videoita, joista saat vinkkejä ja apua Divi teeman käytössä sekä kotisivujen teko-ohjeet. Tällä sivulla esittelen videoita, joiden avulla pääset alkuun ja saat vaivattomasti luotua toivomasi mukaiset verkkosivut. Divin suurimpia etuja ovat juuri nämä opetusvideot ja tietenkin myös yli 500 000 asiakkaan yhteisö, josta saat nopeasti apua ja vastauksia kysymyksiisi.

Varaa hetki aikaa ja katso kaikki videot, jotta osaat käyttää Diviä ja sen ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikäli et ole vielä tutustunut kyseiseen kotisivuohjelmaan, klikkaa yllä olevaa tai sivun alaosassa näkyvää sinisen väristä tekstilinkkiä saadaksesi lisätietoja (esittely ja omat kokemukseni sen käytöstä).

1. Video: Divi Teeman asentaminen

Nämä videot ovat suunnattu niille, jotka ovat jo ostaneet Divi -lisenssin. Ensimmäiseksi aloitamme asennusvideolla, josta saat selkeät ohjeet kuinka asentaminen käytännössä tehdään. Suosittelen katsomaan video-oppaat, mutta mikäli et jaksa, niin tässä pikaopas:

 

  1. Sen jälkeen, kun olet ostanut Divin, käy lataamassa tietokoneellesi Divi teeman pakattu zip -tiedosto.
  2. Mikäli olet jo asentanut WordPressin webhotelliisi, lataa tietokoneeltasi pakattu zip-tiedosto ja asenna se WordPress hallintapaneelista (kohdassa Ulkoasu > Teemat)
  3. Asennuksen jälkeen siirry WP hallintapaneelissa Divin asetuksiin ja tee toivomasi muutokset sekä lisää sinne oma API-avainkoodi (API-avaimen saat haettua kirjautumalla Elegant themesin jäsensivuille: login > Account > API-Key). API-key pitää listätä, jotta saat käyttöön uusimmat päivitykset (wp hallintapaneelissa vasemmalla oleva valikko: Divi > teeman asetukset > update > lisää API-key koodi kohtaan “ohjelmointirajapinnan avain” sekä lisää myös valitsemasi käyttäjänimi).
  4. Divi on asennettu ja voit aloittaa kotisivujen tekemiseen.

2. Video: Näin pääset alkuun – Divi Builder

25 minuutin pituinen video esittelee Divi -kotisivueditorin ja opettaa sinulle sen käyttöä.

3. Video: Divi teema – ominaisuudet

Videolla esitellään teeman ominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia eli kotisivusi yleisasetuksia.

4. Video: Divi teeman ja moduulien muokkaus

Tässä videossa saat tietoa teeman ja moduulien muokkausmahdollisuuksista ja ominaisuuksista.

5. Video: Divi teeman päivitys

Videosta saat ohjeet kuinka suoritat teemapäivitykset oikeaoppisesti.

6. Video: Oman Logon lisääminen

Video-ohjeet, joiden avulla saat lisättyä oman logon verkkosivustollesi teeman hallintapaneelista.

7. Video: Divi Kirjasto

Videolla esitellään Divi kirjasto, johon voit tallentaa ja lisätä esimerkiksi sinun suunnitelemia nettisivupohjia ja muita elementtejä.

8. Video: Valmiiksi suunnitellut kotisivupohjat ja niiden käyttö

Divi teema sisältää kymmeniä valmiiksi suunniteltuja nettisivupohjia, jotka ovat sinun käytettävissä ja vapaasti muokattavissa omien toiveittesi mukaisesti. Video antaa ohjeet näiden sivupohjien käyttöön.