Webhotelli kokemuksia – Domainhotelli

Minun omat kokemukset webhotelleista

 

Minulla on kokemusta useista webhotelleista ja nyt kerron kokemukseni Domainhotellista.

Harvalla on kokemusta monesta eri webhotellista, koska useimmiten yrityksillä on ainoastaan yhdet verkkosivut ja he käyttävät samaa webhotellia vuodesta toiseen.

Kyllä tämä sama tilanne oli aikanaan myös minulla, kunnes meidän yrityksellä alkoi olemaan useita verkkosivuja ja jonkin vuoden kuluttua oli aika tutustua muihin web hosting -vaihtoehtoihin, joten ryhdyin niitä vertailemaan. Lopulta päädyin tilaamaan webhotelleja useammalta palveluntarjoajalta.

Meillä on tälläkin hetkellä käytössä useita webhotelleja monelta eri palveluntarjoajilta ja kuka muu on parempi näistä kertomaan kuin se, jolla on kokemusta niiden käytöstä.

 

Älä luota kaikkiin netistä löytyviin webhotelli kokemuksiin ja suosituksiin

Netissä on useita webhotellivertailuja, mutta useimmiten ne esittelevät vaihtoehtoja ilman, että heillä on omaa henkilökohtaista kokemusta kyseisistä hostinpalveluja tarjoavista yrityksistä. Toinen asia, jonka olen huomannut on, että tietyt webhotelli arvostelut suosittelevat teille palvelua, joka ei oikeasti ole teidän tarkoitukseen paras vaihtoehto. Minä kerron teille rehellisen mielipiteeni ja suosittelen oikeasti hyviä vaihtoehtoja.

Suomi24 tapaiset sivustot eivät kerro sinulle koko totuutta webhotellipalveluista. Joku siellä saattaa haukkua palvelua haukkumisen ilosta, vailla todellista kokemusta webhotellipalvelusta.  

Internetissä saatat lukea ”Facebook ryhmäläisten” webhotelli kokemuksista (”äänestys / webhotelli suositukset”). Se ei tarkoita, että vertailun suosituin, eli voittaja on juuri sinun tarpeisiin paras. Facebook ryhmän kyselyihin vastaavilla saattaa olla erilaiset vaatimukset webhotellipalveluille, kuin sinulla.

Facebook ryhmän kyselyihin vastaajat koostuvat suurelta osin henkilöistä, jotka tekevät verkkosivuja työkseen omille asiakkaille. Nettisivujen tekijöiden palveluun sisältyy asiakkaiden sivujen ylläpito ja suosittelevat sitä webhotellia, joka tarjoaa heille parhaan hyödyn. Heidän kokema hyöty saattaa poiketa siitä, mikä hyöty palvelusta on sinulle. He saattavat myös rahallisesti hyötyä jonkun webhotellin käyttämisestä ja sen takia suosittelevat palvelua. Facebook kyselyihin vastaavien määrä verrattuna ryhmän kokoon on myös varsin pieni, joten rehellistä kokonaiskuvaa et niistä saa.

Älä siis sataprosenttisesti luota kaikkeen tietoon, mitä netissä luet. Tee päätös sen mukaan, mikä sinusta tuntuu hyvältä.

Siirrytään esittelyyn.

 

 

Domainhotelli

 

Domainhotelli on 2015 perustettu suomalainen webhotelli, jonka palvelimet sijaitsevat Helsingissä. Heidän palveluihin kuuluu webhotellipalvelut ja näiden lisäksi voit tilata domain- verkkotunnuksia (verkkotunnusvälittäjä). Kyseessä on perinteinen, mutta moderni hostingpalveluita tarjoava yritys. Suomen hostingpalvelu omisti aiemmin Domainhotellin, mutta muutama vuosi sitten molemmat yritykset myytiin Planeetta internet yritykselle.

 

 

Mikä erottaa domainhotellin muista webhotelleista?

 

Hinta

Hinnaltaan domainhotelli on todella edullinen. Halvimmillaan saat tilattua webhotellin heiltä 5,90 euron kuukausihintaan (alv 0 %). Hinta-laatusuhteeltaan Domainhotelli on todella kilpailukykyinen. Se taitaa olla Suomen edullisin webhotelli, kun vertaa mitä vastinetta rahoillesi saat.

Kiintolevytila

Muut webhotellit tarjoavat edullisimmissa paketeissaan todella vähän kiintolevytilaa kotisivuille ja sähköposteille. Domainhotellin edullisimpaan pakettiin sisältyy 20 gigatavua säilytystilaa ja tämä on mielestäni erinomaista.

 

kotimainen webhotelli domainhotelli 

 

Mikä tekee Domainhotellista hyvän webhotellin?

 

Domainhotellissa on paljon hyvää ja voisin mainita muutamia erittäin huomionarvoisia asioita:

 • Riittävästi kiintolevytilaa
 • Nopeat palvelimet (SSD-levyt)
 • Palvelimet Suomessa (Helsingissä)
 • Helppokäyttöinen hallintapaneeli
 • Klik asennusohjelmalla asennat avoimen lähdekoodin ohjelmat yhdellä klikkauksella: WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Prestashop jne.
 • WordPress on helppo asentaa
 • Nopea WordPress webhotelli: HTTPS/2 litespeed teknologia. Toimii täydellisesti WordPressin Litespeed cache –lisäosan kanssa, joka on nopea.
 • Toimii kaikkien WordPress teemojen kanssa. Tämä on huomionarvoinen asia, sillä kaikkiin kilpaileviin webhotelleihin ei ole mahdollista asentaa tiettyjä wp teemoja
 • Käytössä uusimmat versiot PHP palvelinohjelmistosta
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu: voit soittaa heille, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä hallintapaneelin kautta
 • Asiakaspalvelu on ratkaissut jokaisen ongelman, jonka olen kohdannut
 • Suomen halvimmat verkkotunnukset esimerkiksi .FI –pääte
 • Suomen edullisin webhotelli
 • Ilmainen nimipalvelin
 • Ilmainen www-sivujen ja sähköpostiosoitteiden ohjaus
 • Ilmainen SSL sertifikaatti / HTTPS (Let’s encrypt)
 • 30 päivän tyytyväisyystakuu.

Minä käytän heidän webhotellipalveluita useiden WordPress verkkosivujen ylläpitoon.

Sivut avautuvat mielestäni todella nopeasti, useimmiten alle 1 sekunnissa. WP kotisivut käyttää heidän webhotellipalveluita ja voit käydä kokeilemassa meidän verkkosivuston nopeutta Pingdom toolsin nopeustestissä https://tools.pingdom.com/

Pingdomin lähimmät testipalvelimet sijaitsevat Frankfurtissa ja Lontoossa. Nämä eivät näytä 100 % todellisuutta sivujen nopeudesta, koska palvelimen sijainti vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti sivut avautuvat sivustolla vierailevalle. Jos testipalvelin olisi Suomessa, niin sivut avautuisivat vieläkin nopeammin.

 

 

Kokemukseni mukaan Domainhotelli on hyvä ja halpa webhotelli

 

Mikäli sivustonne on keskittynyt suomen markkinoille tai pohjoismaihin, niin siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi tutustumaan domainhotelliin.

Omat kokemukseni Domainhotellista ovat erittäin positiivisia, enkä keksi mitään negatiivista sanottavaa.

Palvelimen nopeus yllätti minut, koska kyseessä on edullinen hostingpalvelu. Useimmiten on suositeltavaa valita nopea webhotelli, koska se parantaa nettisivujen latautumissaikaa, eli kuinka nopeasti nettisivut latautuvat nähtäväksi sivuilla vierailevalle. Domainhotellin käyttämät palvelimet ovat nopeita ja sivut avautuvat todella nopeasti. Eli yhtään nopeampaa palvelinta et tarvitse, jos teillä on tavalliset nettisivut, esimerkiksi rakennettuna WordPressin alustalle.

Hinnat ovat markkinoiden edullisimpia, niin webhotellipalvelut, kuin verkkotunnukset.

Heidän asiakaspalveluun olen ollut erittäin tyytyväinen. He ovat jopa auttaneet minua viikonloppuna, kun olin itse tehnyt virheitä, jotka johtivat siihen, että sivusto meni jumiin. Jos tekee kauppaa netin välityksellä, niin silloin verkkosivujen pitää aina toimia tai muuten siitä saattaa aiheutua suuria rahallisia tappioita. Iso kiitos heille, kun ovat panostaneet asiakaspalveluun.

Yksi asia, jota kuitenkin toivoisin heiltä, olisi pidemmät aukioloajat asiakaspalvelulle ja tässä viittaan siihen, miten heidät tavoittaa puhelimitse. Domainhotellin asiakaspalveluun voit soittaa arkisin 10-14 välisinä aikoina. Muina aikoina kannattaa ottaa yhteyttä webhotellin hallintapaneelin lomakkeen kautta. Sitä kautta sain viikonloppuna apua ongelmien korjaamiseen. Asiakaspalvelu siis pelaa vaikka et heitä puhelimitse tavoittaisi.

Minulla on ainoastaan hyviä kokemuksia Domainhotelli -webhotellipalvelusta, joten tämän takia uskallan rehellisesti suositella heidän palveluja. Kysymys herääkin, miksi pitäisi maksaa enemmän muista hienoista ja kalleista hostingpalveluista, jos tämä tekee tehtävänsä juuri niin kuin pitääkin, eli erinomaisesti. Kalliimman webbihotellin voit myöhemmin hankkia, mikäli jostain syystä toteat Domainhotellin olevan vaatimuuksiinne riittämätön.

 

 

Mielestäni paras halpa Suomalainen webhotellipalvelu

En ole löytänyt parempaan halpaa suomalaista webhotellia, jolla yhtä edulliset hinnat ja nopeat palvelimet. Mielestäni tällä hetkellä Domainhotelli on paras ja nopein edullisten Suomalaisten webhotellien kategoriassa.

 

Domainhotellin suurimmat vahvuudet ovat:

 • Nopeat palvelimet ja ne sijaitsevat Suomessa
 • Riittävästi säilytystilaa verkkosivuille ja sähköposteille
 • Todella halpa webhotelli (erinomainen hinta-laatusuhde)
 • Suomen halvimmat verkkotunnukset (www-osoite)
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu, joka ei veloita ylimääräisiä kuluja puhelinsoitoista. Maksat ainoastaan lankapuhelimeen soittamisen hinnan
 • Edullinen ja hyvä WordPress webhotelli
 • Kotimainen

 

Nyt, kun olen kertonut mielipiteeni ja kokemukseni kyseisestä webhotellista, niin seuraavaksi suosittelen tutustumaan heidän palveluihin.

Lue myös nämä kirjoitukset webhotelleista:

Oletko hankkimassa yrityksen WordPress-sivuille webhotellia? Mikäli halpa hinta ei ole tärkein valintakriteeri, niin siinä tapauksessa suosittelen siirtymään sivulle, jossa esittelyssä mahdollisesti paras WordPressille optimoitu webhotelli. Vertailun vuoksi esittelen myös 4 muuta varteenotettavaa vaihtoehtoa, jotta helposti löydät sinua parhaiten palvelevan ratkaisun.

Käy lukemassa webhotelli vertailu ja Zoner kokemuksia.

Lue myös kokemukset Siteground hosting-palvelusta.

 

Muuta hyödyllistä luettavaa:

Oletko tekemässä verkkosivut WordPressillä? Jos olet ja haluat lisätietoja, käy lukemassa WordPress julkaisujärjestelmästä. Sieltä löydät myös muuta hyödyllistä tietoa, esimerkiksi lisää vinkkejä WordPress webhotellin valintaan.

 

Haluatko tietää, mitkä ovat parhaimpia WordPress teemoja? Klikkaa linkkiä ja katso parhaita teemoja kotisivujen tekoon, bloggaamiseen ja verkkokaupan perustamiseen. 

Nopealla palvelimella on suora vaikutus siihen, kuinka hyville hakukonesijoille sivustolla on mahdollisuus päästä. Mikäli olet kiinnostut tietämään lisää Googlen SEO-optimoinnista, lue hakukoneoptimoinnin opas.

 

 

 

WP-Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä WordPress nettisivujen tekijälle. Esittelemme tuotteita, jotka ovat mielestämme suosittelemisen arvoisia. Osa sivuston linkeistä on affiliatelinkkejä. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.