Zoner

Zoner on suomalainen webhotellipalveluita tarjoava yritys. Olet jo todennäköisesti kuullut kyseisestä yrityksestä ja netistä löydät useita kirjoituksia heistä. Useat suosittelevat heidän webhotellia, mutta minä haluan antaa oman rehellisen mielipiteeni heidän palveluista.

Olen käyttänyt usean webhotelli-palveluntarjoajan palveluita ja Zoner on yksi, jonka asiakkaana olen ollut. Zoner tarjoaa useita eri tasoisia webhotellipaketteja. Tässä arvostelussa keskityn heidän halvimpaan webhotellipakettiin. Zonerin edullisimman webhotellin hinta on 3,45 € (alv 0 %) kuukaudessa maksava starttipaketti. Kyseinen hinta on ainoastaan ensimmäisen vuoden kuukausiveloitus. Seuraavien vuosien kuukausimaksu on 6,90 € / kk (alv 0 %).

 

Zoner starttipaketti pitää sisällään:

  • Oma verkkotunnus eli domain
  • 2GB levytilaa (sähköposteille ja kotisivuille)
  • 3 sähköpostitiliä

Omat mielipiteet ja kokemukset Zoner starttipaketti webhotellista

Käytin vuoden verran Zoner -starttpakettia ja omat kokemukseni ovat sekä positiivisia ja osittain negatiivisia. Ensimmäisen kerran, kun kirjauduin Zoner webhotellin hallintapaneeliin, tuli mieleen 2000-luvun alkupuolen nettisivut. Hallintapaneeli näytti vanhanaikaiselta, mutta oikeasti sillä ei ole mitään väliä, koska kaikki oli helposti löydettävissä ja sen käyttö oli muutenkin vaivatonta. Aina silloin, kun tuli vastaan asioita, joihin tarvitsin vastauksia, ne useimmiten löytyivät ohjeista. Eli toisin sanoen webhotellin käyttö sujui mainiosti eikä mitään erikoisia ongelmia ilmaantunut matkan varrella. Zonerin palvelimella sivustoni nopeus oli hyvä tai ainakin riittävän nopea omiin tarpeisiini nähden. Hinnaltaan Zoner ei ole halvin eikä levytilaa ole erityisen paljon. Mielestäni levytilaa on starttipaketissa suorastaan naurettavan vähän. Chat-asiakaspalvelu myös vastasi kysymyksiini suhteellisen nopeasti. Olisin kuitenkin toivonut, että heille voi soittaa ilman ylimääräisiä veloituksia puhelinsoitoista. Ainoa tilanne, jolloin asiakaspalvelu ei toiminut ripeästi oli, kun ilmoitin heille siirtyväni pois heidän palvelusta. Siinä tilanteessa jouduin ottamaan heihin yhteyttä useampaan kertaan, että sain asian etenemään. Seuraavaksi kertaan Zonerin ja heidän starttipaketin hyvät (plussat) sekä huonot puolet (miinukset).

 

Plussat

+ Riittävän nopea – nettisivut avautuvat tarpeeksi nopeasti

+ Asiakaspalvelu (chat) vastaa kysymyksiin suhteellisen nopeasti

 

Miinukset

– 2GB levytila ei ole riittävä minun tarpeisiin

– Asiakaspalvelu veloittaa puhelinsoitosta

– Hinta: tiettyjä kilpailijoita kalliimpi hinta

 

Webhotelli vertailu – Zoner vs Domainhotelli

Sen jälkeen, kun lopetin Zoner sopimuksen / tilauksen, siirsin yhdet WordPress nettisivut Zonerista Domainhotelliin. Haluat varmasti tietää syyn miksi tein siirron ja miten nämä eroavat toisistaan sekä kuinka nettisivut toimivat siirron jälkeen. Teen pienimuotoisen vertailun Zoner starttpaketin ja Domainhotellin 3 tähden paketin eroista.

 

Levytila

Suurin syy vaihtoon oli levytilan vähyys. Zoner tarjoaa 2GB levytilaa, kun taas domainhotellin edullisimmissa paketissa on levytilaa 20 GB. Eli siinä on huomattavasti enemmän tilaa sähköposteille, kotisivuille ja sivuston varmuuskopioiden säilyttämiseen. Zoner webhotellin pieni 2 GB levytila tarkoittaa sitä, että sinun on pakko tallentaa varmuuskopiot omalle tietokoneelle tai pilvitallennuspalveluun sekä ostaa sähköpostiohjelma ulkopuoliselta palveluntarjoajalta. Mikäli et näitä toimenpiteitä tee, loppuu levytila nopeasti ja ongelmia alkaa syntymään.

Levytila:

  • Domainhotelli: 20 GB
  • Zoner: 2 GB

 

Hinta

Hinta oli toiseksi suurin syy, miksi vaihdoin, koska domainhotellin hinnat ovat edullisemmat. Edullisimman 3 tähden paketin hinta on vain 2,45 € kuukaudessa, ensimmäisenä vuotena ja jatkovuosina 4,90 € / kk. Nämä hinnat sisältävät alv 24 %.

Ensimmäisen vuoden kuukausiveloitukset:

  • Domainhotellin hinta: 2,45 € / kk (sis. alv 24 %).
  • Zonerin hinta: 3,45 € / kk (alv 0 %).

 

Asiakaspalvelu

Kolmas syy vaihtoon oli se, että haluan keskustella asiakaspalvelijan kanssa sivustoon liittyvistä ongelmatilanteista. Domainhotelli ei veloita ylimäärästä hintaa, kun soitat heille. Zoner veloittaa pienen summan, kun soitat heidän asiakaspalveuun.

 

Sivuston / palvelimen nopeus

En odottanut, että sivuston nopeus muuttuisi webhotellin vaihdon myötä, mutta näin kävi. Testasin sivuston nopeutta pingdom toolsin nettisivujen nopeustestillä ja positiivisena yllätyksenä huomasin, kotisivut avautuvat nopeammin domainhotelllin palvelimella. Tarkkaa syytä en osaa sanoa, miksi sivuston nopeus parani. Ehkä syy oli Domainhotellin litespeed palvelin ja sen cache-lisäosa. Syitä saattaa olla monia, mutta lopputulos oli selkeä, ainakin minun sivustoni kohdalla.

 

Kumpaa näistä suosittelen? 

Oletan, että asia tuli jo selväksi, eli suosittelen Domainhotellia aiemmin mainituista syistä. Zoner on kotimainen webhotelli, joka on varmasti erittäin hyvä ja suositeltava vaihtoehto monille. Molemmat näistä ovat varmasti hyviä webhotelleja, mutta minun tarpeisiini Domainhotelli sopii paremmin. Lue Domainhotelli webhotelli kokemuksia.

 

 

Kenelle Zoner sopii?

Mielestäni Zoner sopii hyvin yrityksille, jotka ovat valmiit maksamaan hyvästä webhotellipalvelusta hieman enemmän. Zonerin ”Yritys” -webhotellipaketissa on jo melko hyvin levytilaa, joten se kannattaa valita, jottei tule turhia murheita vastaan.

 

 

WP.one: nopea WordPress hosting-palvelu

WP.one on WordPressille optimoitu hostingpalvelu, joka tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja hyvät ominaisuudet. Zoner WP.one on WordPress kotisivujen ja WooCommerce verkkokaupan ylläpitoratkaisu. Palvelimet ovat tehokkaat, eli nopeat, joten verkkosivut avautuvat ripeästi sivuilla vierailevalle. Oletko hankkimassa laadukasta webhotellia yrityksesi WordPress-sivujen ylläpitoon? Jos olet, niin Zonerin WP.one kannattaa ehdottomasti tutustua. W.onilla ei ole mitään tekemistä heidän halpojen webhotellipakettien kanssa, vaan tässä on Premium hosting-palvelu, joka kilpailee eri luokassa. WP.onin edullisimman hostingpalvelun hinta on 16 euroa (alv 0 %) kuukaudessa. Suosittelen tätä yrityksille, joille omat WordPress-verkkosivut ovat tärkeä osa omaa yritystoimintaa. Silloin kannattaa investoida hyvään, nopeaan ja luotettavaan hostingpalveluun.

Vinkki: Suosittelen myös lukemaan artikkelin, jossa esittelyssä muutama turvallinen ja nopea webhotelli WordPress-nettisivuille.

Lue myös Siteground kokemukseni.

 

WP-Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä WordPress nettisivujen tekijälle. Esittelemme tuotteita, jotka ovat mielestämme suosittelemisen arvoisia. Osa sivuston linkeistä on affiliatelinkkejä. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.