Parhaat WordPress teemat

Esittelemme parhaimmat teemat kotisivujen, blogin ja verkkokaupan perustamiseen

 

WP Kotisivut taustatyön puolestasi ja selvitimme, mitkä ovat parhaat WordPress teemat.

WordPressiin on tarjolla tuhansia valmiiksi suunniteltuja sivujen ulkoasupohjia eli teemoja lähes kaikenlaisille verkkosivuille, joista voit valita itseäsi parhaiten miellyttävän vaihtoehdon ja muokata sen toiveesi mukaisesti.

Varsinkin uusille WordPressin käyttäjille sopivan verkkosivuston ulkoasun löytäminen ja valitseminen saattaa tuottaa ongelmia. Moni ei edes tiedä, mistä etsiä hyviä teemoja.

Tämän takia olemme luoneet tämän sivun, jotta voimme auttaa sinua löytämään mahdollisimman hyvän teeman kotisivujen tekoon.

Tarjoamme myös tietoa ja vinkkejä eli, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen teeman ostamista.

WordPress verkkosivujen tekemistä varten tarvitset teeman (englanniksi theme), joka vastaa sivuston rakenteesta, ominaisuuksista ja visuaalisesta ilmeestä eli ulkoasusta. Niitä on saatavana ilmaisia sekä maksullisia, mutta me keskitymme maksullisiin premium versioihin, koska ne ovat parempia.

Maksulliset premium WordPress teemat maksavat normaalisti noin +/- 59 dollaria ja tuohon summaan tavallisesti sisältyy:

 • Useita valmiiksi suunniteltuja sivupohjia / demoja, jotka ovat esimerkiksi etusivu, laskeutumissivu, verkkokauppa, blogi, tietoa meistä, ota yhteyttä / yhteystiedot ja portfolio
 • Drag & Drop page builder -editori. Ei sisälly kaikkiin teemoihin
 • Tietty määrä plugin -lisäosia ja vimpaimia (widgets)
 • Asennusohjeet
 • Valmistajalta / kehittäjältä tukea 6 kuukaudeksi
 • Ilmaiset päivitykset.

Tuolla summalla saat periaatteessa kaikki, mitä tarvitset nettisivujen tekoon. Ainoastaan domain (verkkotunnus) ja webhotelli pitää tilata, jotta saat sivuston julkaistua nettiin.

Maksullisia premium teemoja kannattaa ehdottomasti harkita ja suosittelen sellaisen ostamaan, jos haluat tehdä ammattimaiset verkkosivut.

Tällä sivustolla esittelemme laadukkaita premium WordPress teemoja, jotka ovat läpäisseet meidän arvostelukriteerit.

WordPress teemoille olemme asettaneet tietyt kriteerit, jotta sitä voidaan kutsua parhaaksi tai sellaiseksi, jota voimme suositella.

 

 

Teemojen arviointiin vaikuttavat nämä kriteerit

 

Jotta teemaa voidaan kutsua parhaaksi tai suosittelemisen arvoiseksi, täytyy sen olla hyvä monesta näkökulmasta katsottuna. Alla näet tärkeimmät kriteerit, joita olemme käyttäneet teemojen arviointiin ja arvosteluun.

Käyttäjien kirjoittamat arvostelut ja kommentit: Arvostelut kertovat teemasta todella paljon ja esimerkkeinä voisi mainita, onko siinä bugeja eli vikoja ja kuinka helppoa sitä on käyttää. Kommentteja lukiessa huomaa, miten hyvin kysymyksiin vastataan ja sieltä myös näet, onko käyttäjillä ongelmia, joita ei ole pystytty ratkaisemaan. 

Suosio: Miten paljon teemaa on myyty, antaa hyvä kuvan siitä, onko siinä potentiaalia vai ei.

Milloin viimeksi valmistaja / kehittäjä on päivittänyt teeman: Yksi erittäin tärkeä tieto on, että milloin teema on viimeksi päivitetty. Tämä kertoo, onko valmistaja hylännyt sen vai jatkuuko kehitystyö. Useimmiten teeman suosio ja päivitykset kulkevat käsikädessä, koska myynti tuo tuloja ja niiden avulla voidaan jatkaa sen kehittämistä.

Ominaisuudet: Teeman ominaisuudet vaikuttavat suuresti, minkälaiset nettisivut saat sillä tehtyä.

Ulkonäkö: Jokainen haluaa modernit ja tyylikkäät kotisivut. Nettisivujen ulkonäöllä on merkitystä, koska uudet potentiaaliset asiakkaat saattavat saada tietoa yrityksestänne ensimmäisen kerran teidän verkkosivujen kautta. Teeman tulee olla nykyaikaisen näköinen, jotta se pääsee mukaan kyseiseen listaan.

Responsiivisuus: nettisivujen pitää näyttää hyvältä kännykältä katsottuna. Teeman on oltava responsiivinen eli mobiiliystävällinen, jotta me voimme suositella sitä.

Teeman nopeus: sivujen pitää avautua nopeasti sivustolla vieraileville.

Hakukoneystävällisyys: SEO hakukoneoptimoinnilla on mahdollisuus parantaa hakukonesijoituksia ja tämän takia teeman pitää olla helposti optimoitavissa hakukoneita varten. 

Meidän omat kokemukset: Me pystymme itse parhaiten arvostelemaan tuotteen, jota olemme käyttäneet ja sen käytön myötä kerätty kokemus kertoo, onko se omaan tarkoitukseen sopiva vai ei.

Tätä tarkempaa arviota teemoista emme tee, koska sinun pitää tehdä lopullinen päätös siitä, mikä parhaiten sopii teidän tarkoitukseen.

Siirrytään seuraavaksi parhaiden WordPress teemojen esittelyyn. Olemme jakaneet ne kolmeen kategoriaan, jotka ovat nettisivut yritykselle, blogi ja verkkokauppa. Tällä tavoin jokainen löytää helpommin ja nopeammin itselleen hyviä vaihtoehtoja.

parhaat wordpress teemat

Teemat blogin perustamiseen

WordPress on alun perin suunniteltu bloggaamiseen ja siihen tarkoitukseen löytyy todella monta laadukasta teemaa, jotka ovat alusta asti suunniteltu blogin perustamiseen. Blogiteemojen ideana on tarjota mahdollisimman hyvä kokemus blogin lukijalle, tarjoten selkeät typografiat ja helposti luettavat artikkelit / postaukset.

Katso Youtube videot, joista näet laadukkaita teemoja bloggareille:

blogi teemat

Teemat WooCommerce verkkokaupan perustamiseen

WordPressillä voit perustaa verkkokaupan ja siihen on tarjolla plugin -lisäosia, joiden avulla otat verkkokaupan käyttöön ja suosituin näistä on WooCommerce. Verkkokaupan perustamiseen on WordPressiin tarjolla todella monta erittäin tasokasta ja toimivaa teemaa. Nämä ovat suunniteltu alusta asti verkkokauppaa varten ja niissä on useita hyödyllisiä ominaisuuksia menestyksekkään nettikaupan pyörittämiseen. Tiesitkö, että WordPress WooCormmerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta.

Olemme luoneet videoita, jossa esittelemme laadukkaita teemoja verkkokauppiaille:

woocommerce verkkokauppa teemat

WordPress teemat yritykselle ja muille nettisivuille

Useat tekevät kotisivut yritykselle WordPressillä ja siihen tarkoitukseen on tarjolla tuhansia teemoja. Kyseiset teemat eivät pelkästään ole suunnattu yrityksille, vaan ne sopivat kaikille, jotka haluavat tehdä kotisivut WordPressillä. Näillä teemoilla voit tehdä tyyliltään monenlaiset ja laadukkaat nettisivut. Niihin useimmiten sisältyy myös blogi ja muita sivuja sekä mahdollisuus ottaa verkkokauppa käyttöön.

Käy katsomassa Youtube videoiden soittolistat, joissa esitellään

wordpress teemat yritykselle

Toimialakohtaisia teemoja on kehitetty muun muassa näille aloille

 • Markkinointitoimisto, mainostoimisto, digitoimisto, graafinen suunnittelu jne.
 • Valokuvaus (portfolio)
 • Arkkitehti
 • Sisustussuunnittelija
 • Hyväntekeväisyys, vapaaehtoisjärjestö
 • Siivousyritys, rakennusyritys, huolintayhtiö, kuljetusyritys
 • Teknologia, IT
 • Vähittäiskauppa (vaatekauppa jne.)
 • Teollisuus, tehdas, tuotanto
 • Liikkeenjohdon konsultti
 • Yritysrekisteri / -hakemisto
 • Kiinteistövälitys
 • Tapahtumat, konferenssi
 • Opetus, koulutus
 • Terveyskeskus / lääkäri
 • Fitness, kuntosali, Crossfit, jooga
 • Autoliike, autokorjaamo
 • Kampaamo, parturi
 • Terveys ja hyvinvointikeskus, kauneushoitola, hieroja
 • Lakiasiaintoimisto
 • Sanomalehti (digilehti / verkkolehti)
 • Jne.

 

 

Vinkit laadukkaan WordPress teeman valintaan

Saatat vielä miettiä, miten valita hyvä WordPress teema. Esittelen 4 kohdan listan, joka helpottaa sinua teeman valinnassa. 

 

1. Vaikka teema on suunniteltu johonkin tiettyyn toimialaan, niin sillä voit kuitenkin tehdä nettisivut lähes kaikenlaisille yrityksille.

Teema vaikuttaa sivuston ulkonäköön, mutta se ei estä sinua valitsemasta sellaista, joka on esimerkiksi suunniteltu graafiselle alalle, vaikka teidän yrityksenne toiminta ei liittyisi siihen mitenkään.

Valitse se teema, joka miellyttää teitä ja tehkää sillä kotisivut. Laadukkaiden premium teemojen mukana saat kymmeniä demoja / sivupohjia, joista löydät useaan eri toimialaan ja tarkoitukseen sopivan vaihtoehdon.

 

2. Ennen teeman hankintaa kannattaa miettiä, mitä kaikkea haluatte tehdä teidän nettisivuille:

 • Haluatko jossain vaiheessa perustaa verkkokaupan? Jos haluat myöhemmin luoda nettikaupan, niin siinä tapauksessa suosittelen valitsemaan sellaisen teeman, joka on yhteensopiva WooCommerce -lisäosan kanssa.
 • Useimpiin teemoihin sisältyy nettisivu-, portfolio-, blogi- ja verkkokauppa-pohjat. Toisin sanoen, yhdellä ja samalla teemalla voit luoda nettisivuista monipuoliset. Valitse teema huolella, koska tulet käyttämään sitä vuosia ja tämän takia sen olisi hyvä olla varustettuna monipuolisilla ominaisuuksilla.

 

3. Front end / Drag & Drop page builder -editorit helpottavat kotisivujen tekemistä

Kyseisten editorien tarkoituksena on tehdä kotisivujen teosta helpompaa ja visuaalisesti miellyttävämpää.

WordPressiin on tarjolla useita drag & drop page builder -editoreja ja niitä käyttämällä näet suoraan tekemäsi muutokset, koska nämä kotisivueditorit ovat niin sanottuja “front end -builderejä”. WordPressin tavallinen editori on “back end” -tyylinen, jonka muokkauksia et heti näe, vaan sinun täytyy vierailla sivuilla, jotta näet tekemäsi muutokset.

WordPress on kehittämässä omaa uudenlaista editoria nimeltä Gutenberg ja sen tarkoitus on tehdä verkkosivujen rakentamisesta vieläkin helpompaa. Gutenberg on kehitysvaiheessa ja se ei ainakaan vielä ole yhtä hyvä kuin muut vastaavat vaihtoehdot. Voit toki kokeilla, miten kyseinen editori toimii, mutta tällä hetkellä suosittelen käyttämään muita page buildereitä.

Useimpiin teemoihin sisältyy drag & drop page builder -editori. Näissä editoreissa on eroja, mutta jokaisella saat nettisivut tehtyä.

Tällä hetkellä Divi builder on todennäköisesti markkinoiden paras kotisivujen teko-ohjelma. Divi teemaan sisältyy helppokäyttöinen ja monipuolinen kotisivueditori sekä kymmeniä sivupohjia, joita voit helposti muokata vastaamaan oman sivuston identiteettiä. Tutustu Diviin klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Alla näet kuvan Divin editorista.

page builder editori
Page builderit ovat luotu helpottamaan sivujen tekoa, mutta tulet pärjäämään erittäin hyvin nettisivujen rakentamisessa, vaikka teemassa ei ole front end -editoria.

 

4. Tarkista 3 asiaa ennen kuin teet lopullisen ostopäätöksen:

 • Tarkista teeman arvostelut! Minkälaisia arvosteluja on sille viime aikoina annettu.
 • Lue muiden kirjoittamat kommentit ja kysymykset! Sieltä saat ajankohtaista tietoa teemaan toimivuudesta ja siihen liittyvistä mahdollisista ongelmista. Samalla saat tiedon, että kuinka hyvin kysymyksiin vastataan.
 • Tarkista milloin viimeksi teema on päivitetty! Jos päivityksiä ei ole tehty pitkään aikaan, älä osta sitä.

Mikäli sinulla on teemaan liittyviä kysymyksiä, suosittelen pyytämään valmistajalta vastauksia! Kehittäjät vastaavat mielellään esimerkiksi ominaisuuksiin ja toimintoihin liittyviin kysymyksiin.

 

Suosittelen tutustumaan mahdollisimman moneen teemaan, joita olemme videoilla esitelleet. Tee sen jälkeen päätös siitä, onko se sinulle hyvä.

Ohjeet teeman asentamiseen ja päivittämiseen

Tiedätkö, miten teema asennetaan ja päivitetään? Jos haluat tietää, miten ne tehdään, siirry tästä lukemaan ohjeet:

WP Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä WordPress nettisivujen tekijälle. Esittelemme tuotteita, jotka ovat mielestämme suosittelemisen arvoisia. Osa sivuston linkeistä on affiliatelinkkejä. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.