Parhaat WordPress teemat 2024
WP Kotisivut teki taustatyön puolestasi ja selvitimme, mitkä ovat parhaat WordPress teemat. Esittelyssä yli 9 hyvää WordPress-teemaa yrityksille ja muiden kotisivujen tekoon, blogin sekä WooCommerce verkkokaupan perustamiseen. Tämän lisäksi saat vinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon teeman valinnassa.
Mikä on WordPress teema?
Teema määrittää miltä WordPress nettisivut näyttävät!
WordPress teema määrittelee sivustosi ulkoasun. Ne ovat valmiiksi suunniteltuja verkkosivujen ulkoasupohjia, joilla pystyt muokkaamaan sivuston oman näköiseksi (asettelu, fontit, värit, header yläpalkit ja footer alapalkit). WordPress verkkosivujen tekemistä varten tarvitset teeman (englanniksi theme), joka vastaa sivuston rakenteesta, ominaisuuksista ja visuaalisesta ilmeestä. Teemoja on maksullisia ja ilmaisia.
Maksullisen WordPress teeman ostaminen kannattaa, koska ne ovat parempia, saat tukea ongelmatilanteissa sekä niitä kehitetään jatkuvasti. Premium teemojen muokkaaminen onnistuu myös paremmin, koska niissä on enemmän ominaisuuksia ja mahdollisuuksia kustomointiin.
Valmisteeman ominaisuudet asettavat tietyt rajat sivuston muokkaamiseen. Page builder teemat tarjoavat paremmat mahdollisuudet verkkosivuston ulkoasun muokkaamiselle, varsinkin heille, jotka eivät osaa koodata. Ne ovat helppokäyttöisiä ja aloittelijaystävällisiä. Tästä syystä page builderit ovat nykyään erittäin suosittuja.
Tuhansien WordPress-teemojen valikoimasta ei kuitenkaan ihan helposti löydä itselleen sopivaa vaihtoehtoa.
Varsinkin uusille WordPressin käyttäjille sopivan verkkosivuston ulkoasun löytäminen ja teeman valinta saattaa tuottaa ongelmia. Moni ei edes tiedä, mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja mitkä niistä ovat hyviä.
Tämän takia olen luonut tämän oppaan, jotta voimme auttaa sinua löytämään mahdollisimman hyvän teeman kotisivujen tekoon.
Tarjoamme myös tietoa ja vinkkejä eli, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen teeman ostamista ja valintaa.
Seuraavaksi kerromme hieman maksullisten ja ilmaisten teemojen eroista.
Maksulliset teemat (premium)
Premium WordPress teemat maksavat normaalisti noin +/- 59 dollaria ja tuohon hintaan tavallisesti sisältyy:
- Useita valmiiksi suunniteltuja sivupohjia / demoja, jotka ovat esimerkiksi etusivu, laskeutumissivu, verkkokauppa, blogi, tietoa meistä, ota yhteyttä / yhteystiedot ja portfolio
- Drag & Drop page builder -editori. Ei sisälly kaikkiin teemoihin
- Tietty määrä plugin -lisäosia ja vimpaimia (widgets)
- Asennusohje
- Ohjeet: teeman muokkaaminen ja ominaisuuksien käyttäminen
- Tuki: valmistajalta / kehittäjältä saat tukea vähintään 6 kuukaudeksi tai tilauksen keston ajaksi
- Ilmaiset säännölliset päivitykset.
Tuolla hinnalla saat periaatteessa kaikki, mitä tarvitset nettisivujen tekoon. Ainoastaan oma domain (verkkotunnus) ja webhotelli pitää tilata, jotta saat sivuston julkaistua nettiin.
Esittelen myös joitakin hieman arvokkaampia vaihtoehtoa esimerkiksi Divi, Elementor ja Astra.
Divi on premium teema ja page builder, joka on hinnaltaan aavistuksen arvokkaampi, mutta se sisältää sitäkin enemmän hyviä, monipuolisia ja helppokäyttöisiä ominaisuuksia, joita aloittelijat sekä ammattilaiset osaavat arvostaa. Divi saattaa hyvinkin olla paras vaihtoehto teidän kotisivujen tekemiseen.
Lue esittely, niin tiedät onko Divi paras WordPress teema teidän nettisivujen tekoon.
Elementor on Divin kovin kilpailija ja sen suosio on ollut kovassa kasvussa. Elementor page builder tarjoaa vastaavanlaisia ominaisuuksia kuin Divi, mutta hieman erilaisessa paketissa. Elementor page builderiä käytetään useasti Astra teeman kanssa. Elementoria voit myös käyttää ilman Astraa, koska siihen sisältyy oma teeman rakentaja (theme builder).
Maksullisia premium teemoja kannattaa ehdottomasti harkita ja suosittelen sellaisen ostamaan, jos haluat tehdä ammattimaiset verkkosivut.
Ilmaiset teemat
Vaikka en esittele ilmaisia teemoja, niin ehkä haluat tietää niistä lisää. Mikäli päädyt valitsemaan ilmaisen teeman, valitse ainoastaan WordPress.org -sivustolta ja WordPressin hallitapaneelista ladattavat / asennettavat vaihtoehdot. Sieltä löydät parhaat ilmaiset teemat. Tämä vinkki on suunnattu WordPressillä ensimmäistä kertaa nettisivuja tekevälle, koska oikeasti ilmaisia teemoja on saatavana enemmänkin, mutta kaikki niistä eivät ole luotettavia. Alla listattuna muutama asia, jolla ilmainen teema eroaa maksullisesta.
- Ilmainen
- Huomattavasti vähemmän sivujen ulkoasupohjia
- Vähemmän ominaisuuksia, toiminnallisuuksia ja mahdollisuuksia teeman muokkaamiseen
- Teemaan ei sisälly drag & drop page builder -editoria
- Päivityksiä ei julkaista yhtä usein kuin premium teemoihin
- Ei käyttö- ja asennusohjeita etkä saa tukea teeman kehittäjältä.
Parhaat WordPress teemat
Tässä osiossa esittelen mielestäni parhaat WordPress teemat yritykselle ja oikeastaan kaikkien nettisivujen tekemiseen. Nettisivujen teko, blogin ja verkkokaupan perustaminen onnistuu näillä teemoilla.
Useat tekevät kotisivut yritykselle WordPressillä ja siihen tarkoitukseen on tarjolla tuhansia teemoja. Kyseiset teemat eivät pelkästään ole suunnattu yrityksille, vaan ne sopivat kaikille, jotka haluavat tehdä kotisivut WordPressillä, perustaa verkkokaupan tai blogin. Näillä teemoilla voit rakentaa ammattimaisen näköiset nettisivut, jotka ovat tyylikkäät ja niissä on laadukkaita ominaisuuksia. Niihin sisältyy myös blogi ja muita sivuja sekä mahdollisuus ottaa verkkokauppa käyttöön. Seuraavaksi esittelen mielestäni parhaita teemoja yritykselle + page builderit. Näitä ei ole listattu paremmuusjärjestykseen, koska kaikki ovat hyviä teemoja. Sinä teet lopullisen päätöksen siitä, mikä niistä teille sopii parhaiten.
Siirrytään parhaiden WP teemojen esittelyyn.
Divi teema & visuaalinen page builder
Divi on yksi parhaista WordPress teemoista yrityksille ja helppokäyttöisimmistä page buildereistä!
Divi on paras teema WordPressillä ensimmäistä kertaa nettisivuja tekevälle.
Supersuosittu Elegant Themes Divi on teema ja page builder sivurakentaja samassa paketissa, eli sen käyttämiseen et tarvitse muuta kuin Divin.
Divillä nettisivujen teko on helppoa ja sitä voi hyvin käyttää vasta-alkajat. Divin visuaalinen sivurakentaja sopii hyvin heille, jotka haluavat heti nähdä sivuille tekemänsä muutokset. Eli miltä nettisivut oikeasti näyttävät.
Divissä on todella paljon ominaisuuksia sivujen kustomointiin, ehkä enemmän kuin missään muussa teemassa.
Verkkosivujen tekemisen helpottamiseksi Divin mukana saat suuren määrän valmiiksi suunniteltuja ulkoasupohjia, joita voit helposti muokata vastaamaan omia toiveita.
Nettisivujen lisäksi voit luoda blogin ja nettikaupan.
Siinä on lähes rajattomat mahdollisuudet sivuston muokkaukseen. Eli periaatteessa voit tehdä nettisivuista juuri sen näköiset kuin haluat. Diviin sisältyy myös Theme builder -teemanrakentaja. Teemanrakentajalla teeman tekeminen aloitetaan tyhjältä pohjalta ja sivujen ulkoasut muokkaat haluamallasi tavalla.
WordPress on tunnettu siitä, että sen käytön oppiminen vie aikaa ja sen takia on hyvä valita helppokäyttöinen teema, jolla oikeasti saat luotua WP sivut ilman turhaa pään vaivaa. Kymmenien nettisivujen kokemuksella Divi teemaa voin rehellisesti suositella lähes kaikille, riippuen kotisivuprojektista. Hinta 89 dollaria vuosimaksu tai 249 dollarin kertamaksulla ”lifetime” elinikäinen sopimus. Suosittelen valitsemaan elinikäisen 249 $ sopimuksen kertamaksuna, koska se on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, kuin vuosittaiset veloitukset. Tämä edellyttää, että käytät Diviä vähintään kolme vuotta. Harva meistä vaihtaa teemaa muutaman vuoden välien, joten tästä syystä se on erittäin kustannustehokas ratkaisu.
WP-Kotisivut.com on rakennettu Divillä.
Divi vahvuudet:
- Hinta: edullinen hinta, kun ymmärtää, mitä vastinetta saat rahalle
- Hyvä, monipuolinen ja helppokäyttöinen page builder
- Helppo teema
- Useita video-ohjeita Divin käyttöön ja nettisivujen tekemiseen
- Teema ja page builder samassa paketissa
- Yli 100 valmiiksi suunniteltua sivupohjaa
- Monipuoliset ominaisuudet ja muokkausmahdollisuudet
- Tuotekehitys: Diviä kehitetään jatkuvasti paremmaksi. Lähes viikottain julkaistaan uusia päivityksiä
- Aloittelijaystävällinen: Paras teema aloittelijalle! Suosittelen!
- Ammattilaisten suosittelema ja käyttämä!
Elementor Pro page builder & teema
Elementor Pro on markkinoiden parhaimpia page builder -sivurakentajia, johon sisältyy oma teeman rakentaja ja Hello teema. Hello on täysin tyhjä sivupohja, jolla aloitat tyhjästä rakentamaan mieleisesi sivuston ulkoasun ja ominaisuudet. Pro versioon sisältyy useita valmiiksi suunniteltuja verkkosivujen ulkoasuja, joita käyttämällä saat helposti ja nopeasti luotua tyylikkäät nettisivut. Elementorin käyttöön et tarvitse muita teemoja. Elementorin sivurakentaja on yhteensopiva useiden teemojen kanssa ja sitä monesti käytetään page builderinä muiden teemojen kanssa. Elementor on yksi monipuolisimmista vaihtoehdoista WordPress-sivujen tekemiseen. Maksullinen Pro versio tarjoaa erinomaiset ominaisuudet. Hinta alkaen 59 dollaria vuodessa.
Uutta: Elementor Cloud on heidän uusi palvelu, jossa yhdistyy pilvipohjainen hostingpalvelu ja Elementor Pro page bulderi. Sinun ei siis tarvitse erikseen hankkia webhotellia. Hinta alkaen 120 dollaria vuodessa.
Elementor pro vahvuudet:
- Helppokäyttöinen
- Monipuolinen
- Hyvät ominaisuudet
- Yhteensopiva useiden teemojen kanssa
- Hyvät video-ohjeet, joilla opit rakentamaan verkkosivut
- Erittäin hyvä vaihtoehto, jolla saat tehtyä tyylikkäät ja tasokkaat verkkosivut, blogin sekä perustettua WooCommerce verkkokaupan
- Ehdottomasti yksi markkinoiden parhaista page buildereistä ja teemoista. Suosittelen!
Astra Teema
Astra on erittäin suosittu teema, joka edustaa nopeutta ja monipuolisuutta. Teema on rakennettu nopeaksi ja kevyeksi, joten sivut latautuvat verkkosivujen kävijälle nopeasti ilman turhaa odottamista. Astra on hyvin kustomoitavissa vastaamaan omia tarpeita ja mieltymyksiä. Sopii aloittelijasta ammattilaiseen. Sillä voit tehdä verkkosivut, perustaa WooCommerce verkkokaupan ja blogin. Astra on yhteensopiva Elementor, Beaver Builder ja Gutenberg -sivutyökalujen kanssa. Astra teemasta on saatavana ilmainen ja maksullinen Pro versio. Pro on parempi ja monipuolisempi. Astra Pro hinta alkaen 59 $ vuodessa. Suosittelen hankkimaan ”lifetime” sopimuksen, jossa kertamaksulla (249 $) saat sen omaksi. Astralla on myös kalliimpia teemapaketteja, joihin myös kannattaa tutustua. Vertaile teemapaketteja ja arvioi, mikä niistä sinun tarpeitasi parhaiten palvelee.
Astra teema & Elementor pro: mahdollisesti paras teema yrityksille ja page builder kombinaatio.
Ammatikseen WordPress nettisivuja tekevät yritykset tykkäävät käyttää Astra teeman ja Elementor Pro -page builderin -kombinaatiota. Astra ja Elementor ovat hyvä yhdistelmä, jolla voit tehdä useita erilaisia verkkosivuja, verkkokaupasta perinteisiin nettisivuihin. Se ei ole kaikista halvin vaihtoehto, mutta harvoin paras on edullisin. Kyseinen kombo ei mielestäni ole kuitenkaan kallis investointi, jos sillä saat luotua teidän yritykselle laadukkaat kotisivut ja verkkokaupan. Näistä molemmista on tarjolla myös ilmaiset versiot, mutta niiden ominaisuudet ovat rajalliset, verrattuna maksullisiin vaihtoehtoihin. Suosittelen ostamaan maksullisen Astra teeman ja Elementor page builderin, koska niiden ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat (tarjoavat lähes rajattomat sivuston muokkausmahdollisuudet). Minulla on hyviä kokemuksia Elementor kotisivujen teko-ohjelman ja Astra teeman maksullisten versioiden käytöstä, joten niitä uskallan rehellisesti suositella.
Huom. Astra teeman käyttöä varten et tarvitse elementoria. Astra on oma teema, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet verkkosivujen tekemiseen.
Astra teeman vahvuudet:
- Nopea: sivut latautuvat nopeasti
- Suhteellisen helppokäyttöinen
- Monipuoliset ominaisuudet ja muokkausmahdollisuudet
- Päivitykset ja tuotekehitys: teemaa päivitetään sekä kehitetään koko ajan paremmaksi
- Pro versio on ammattilaisten suosittelema ja käyttämä!
Beaver Builder: monipuolinen page builder
Beaver Builder on suosittu maksullinen ”front end page builder” -editori / nettisivurakentaja. Front end editorilla näet suoraan, miltä tekemäsi nettisivut näyttävät. Sopii heille, jotka eivät osaa tai halua koodata. Beaver Builder tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia nettisivujen ja verkkokaupan tekemiseen. Beaver Builder -lisäosaa voit käyttää muiden yhteensopivien teemojen kanssa verkkosivustojen luomiseen. Heillä on myös oma teema sekä add-on -päivitysosia, jotka tuovat uusia ominaisuuksia page builder-lisäosaan. Beaver Builder maksaa alkaen 99 dollaria ensimmäinen vuosi ja jatkovuodet saat -40% alennettuun hintaan. Heidän nettisivuilla voit kokeilla ilmaiseksi, miten page builder käytännössä toimii. Tähän kannattaa tutustua ja tutkia, jos se vaikka sopisi teidän nettisivuprojektin toteuttamiseen. Beaver Builder on suosittu sekä tee-se-itse nettisivujen tekijöiden, että ammattilaisten keskuudessa.
Kadence Blocks editori & teema: kotisivujen ja verkkokaupan tekemiseen
Kadence WP blocks on suosittu editori sivurakentaja ja heillä on myös oma teema. Kadencen Pro versiossa on monia hyvä ominaisuuksia ja kaiken lisäksi se on erittäin nopea teema, eli sivut avautuvat kävijälle todella nopeasti. Kadencella on oma Gutenberg tyylinen blocks editori (page builder -sivurakentaja), mutta paranneltu versio. Sillä saat suhteellisen helposti luotua nettisivut. Kadence WP:llä on myös oma teema, joka sopii nettisivujen tekemiseen, blogin ja verkkokaupan perustamiseen. Teeman lisäksi heillä on lisäosia esimerkiksi WooCommerce verkkokauppaan. He tarjoavat eri hintaisia ”bundle” -paketteja nettisivujen tekemiseen vuosimaksulla tai kertamaksulla ”life time” elinikäisen sopimuksen. Kadencea voit myös käyttää ilmaiseksi, mutta siinä on rajallisesti ominaisuuksia. Kadence on myös siitä hyvä, että sen kehittäminen jatkuu vuodesta toiseen, eikä sinun tarvitse olla huolissaan siitä, että jossain vaiheessa siitä tulisi käyttökelvoton, kuten esimerkiksi tietyt vähemmän suositut teemat, joita voit ostaa Themeforestista. Kadencella on jo yli 100 000 käyttäjää, joten se tulee pysymään markkinoilla pitkään. Vaikka Kadencesta on saatavana ilmainen versio, niin suosittelen valitsemaan maksullisen Essential bundle tai Full bundle -paketin. Premium versiossa on useita todella hyviä ja käytännöllisiä ominaisuuksia, jotka puuttuvat ilmaisversiosta.
GeneratePress – Nopea teema nettisivujen ja WooCommerce verkkokaupan tekoon
GeneratePress on suosittu monipuolinen teema, jolla voit rakentaa nettisivut ja WooCommerce verkkokaupan. GeneratePress on yhteensopiva Gutenberg editorin sekä suosituimpien page builderien kanssa kuten esimerkiksi Elementor ja Beaver Builder. Monipuolisuuden lisäksi GeneratePressin vahvuus on sivuston nopeus, eli sivut avautuvat nopeasti verkkosivustolla vierailevalle henkilölle. Maksullisessa versiossa on monia käytännöllisiä ominaisuuksia ja sekä useita valmiiksi luotuja nettisivupohjia, joita käyttämällä saat melko nopeasti rakennettua kotisivut, blogin ja nettikaupan. Heillä on myös oma support-sivu (asiakastuki) sekä facebook yhteisö, josta saat kysyttyä vinkkejä ja apua mahdollisten ongelmatilanteiden syntyessä. GeneratePressiä käyttää monet ammattilaiset, joten ei se ihan huono voi olla. Hinta: 59 dollaria vuodessa tai kertamaksuna 249 $. Tutustu ja päätä itse, mieltä olet. Moni suosittelee tätä teemaa ja syystäkin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Sopii hyvin edistyneille WP käyttäjille (esim. kehittäjille), joilla on koodaamisen perustaidot hallussa. Generatepressin käyttö ei edellytä koodaamistaitoja, mutta niistä on hyötyä, koska silloin pääset paremmin kustomoimaan sivujen pieniä yksityiskohtia toivomallasi tavalla.
Parhaat WooCommerce Teemat verkkokaupan perustamiseen
WordPressillä voit perustaa verkkokaupan ja siihen on tarjolla plugin -lisäosia, joiden avulla otat verkkokaupan käyttöön ja suosituin näistä on WooCommerce. WordPress verkkokaupan perustaminen on suhteellisen helppoa, koska siihen on tarjolla todella monta erittäin tasokasta ja toimivaa teemaa. Nämä ovat suunniteltu alusta asti verkkokauppaa varten ja niissä on useita hyödyllisiä ominaisuuksia menestyksekkään nettikaupan pyörittämiseen. Tiesitkö, että WordPress WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta?
Olen luoneet videoita, jossa esittelen parhaimpia teemoja verkkokauppiaille:
Flatsome – paras WooCommerce teema
Flatsome on Themeforestin myydyin teema WooCommerce verkkokauppaan. Sen valtava suosio on jatkunut vuodesta toiseen ja syystäkin, koska kyseinen teema soveltuu erinomaisesti verkkokaupan perustamiseen. Monen ammattilaisen mielestä Flatsome on paras WooCommerce teema. Suosittelen tutustumaan siihen ja päätä itse onko teille parhaiten sopiva vaihtoehto. Yllä oleva kuvat ovat esimerkkejä, minkälaisia nettikauppoja voit Flatsomella luoda.
Flatsome WooCommerce teeman vahvuudet:
- Laaja valikoima valmiita demoja ja sivupohjia
- Suunniteltu verkkokauppaa varten: käytännölliset ominaisuudet verkkokauppiaille
- Monipuoliset muokkausmahdollisuudet
- Nopea teema
- Helppokäyttöinen
- Edullinen hinta: 59 dollaria
- Ammattilaisten suosittelema ja käyttämä!
Storefront – WooCommercen itse kehittämä teema
Storefront on WooCommercen ja WordPressin kehittäjien Automatticin itse luoma teema WooCommerce verkkokauppaa varten. Siinä mielessä se on paras, koska se WooCommercen perustajien tekemä teema, joka varmasti toimii. Storefrontissa on tiettyjä ”epämiellyttäviä” asoita, kuten esimerkiksi visuaalisuus. Sinun täytyy olla suhteellisen pätevä WordPress asiantuntija, jotta pystyt luomaan sillä tyylikkään verkkokaupan. Storefrontin hyviä puolia on mm. yhteensopivuus kaikkien markkinoilla olevien lisäosien kanssa ja monipuoliset muokkausmahdollisuudet. Jos olet ensikertalainen ja haluat tehdä visuaalisesti hienon nettikaupan, älä käytä Storefrontia. Storefront perusversio on täysin ilmainen.
Storefront vahvuudet:
- WooCommercen itse kehittämä teema
- Erinomainen yhteensopivuus lisäosien kanssa
- Monipuolisuus ja loistavat muokkausmahdollisuudet
- Toimintavarma ja luotettava
- Ilmainen.
Storefront heikkoudet:
- Ei paras aloittelijalle
- Vaatii osaamista, jotta saa tehtyä tyylikkään näköisen verkkokaupan.
Vinkki: teemat yritykselle osiosta löydät lisää varteenotettavia vaihtoehtoja verkkokauppiaille.
Viisi suosittua WooCommerce teemaa esittelyssä: 1. Flatsome – Themeforestin myydyin WooCommerce teema ja se on monen mielestä paras teema verkkokauppaan. Suosittelen! 2. Shopkeeper. 3. Porto. 4. The Retailer. 5. Bazar shop.
Katso tästä suosituimmat WooCommerce teemat.
Parhaat WordPress blogi teemat
WordPress on alun perin suunniteltu bloggaamiseen ja siihen tarkoitukseen löytyy todella monta laadukasta teemaa, jotka ovat alusta asti suunniteltu blogin perustamiseen. Blogiteemojen ideana on tarjota mahdollisimman hyvä kokemus blogin lukijalle, tarjoten selkeät typografiat ja helposti luettavat artikkelit / postaukset.
Vinkki: Yrityksille suunnatuista teemoista löydät myös todella hyviä vaihtoehtoja blogin perustamiseen. ehkä jopa parempia.
Katso Youtube videot, joista näet parhaita teemoja bloggareille:
Soledad – paras teema blogin perustamiseen
Soledad on suosittu bloggaamiseen kehitetty teema, jossa on todella monipuoliset ominaisuudet ja valtava valikoima valmiiksi suunniteltuja demoja, joita muokkaamalla saat helposti luotua tyylikkään blogin. Se, mikä tekee tästä hyvän blogiteeman on, että se soveltuu usean eri tyylisen blogin perustamiseen. Monipuoliset ominaisuudet tarjoavat avaimet laadukkaan blogin luomiseen. Suosittelen tutustumaan Soledad teemaan ja päätä itse tarvitsetko näin kattavia ominaisuuksia vai riittääkö sinulle yksinkertaisempi teema blogille. Vinkki: Soledad esittelyvideon alla näet linkin, josta pääset katsomaan Themeforestin suosituimmat blogi teemat.
Soledad teeman vahvuudet:
- Suunniteltu bloggaamiseen
- Tuhansia valmiiksi suunniteltua demoa, joita muokkaamalla nopeasti saat luotua blogin
- Monipuoliset ominaisuudet ja muokkausmahdollisuudet.
Heikkoudet:
- Mahdollisesti turhan monipuolinen teema blogiin.
Esittelyssä suosittu WordPress blogi teema – Soledad.
Mikä on paras WordPress teema?
Paras WordPress teema on sellainen, jolla haluat tehdä nettisivut. Se on helppokäyttöinen, monipuolinen, luotettava ja nopea. Esittelen mielestäni parhaimpia vaihtoehtoja. Olen jakaneet ne kolmeen kategoriaan, jotka ovat nettisivut, blogi ja verkkokauppa. Tällä tavoin jokainen löytää helpommin ja nopeammin itselleen hyviä vaihtoehtoja. Seuraavaksi kerromme tarkemmin teemojen arvostelukriteereistä.
Jos olet ensimmäistä kertaa tekemässä nettisivut WordPressillä, suosittelen tutustumaan Divi teemaan.
Teeman arviointiin vaikuttavat nämä kriteerit
Tällä sivustolla esittelen laadukkaita maksullisia premium WordPress teemoja, jotka ovat läpäisseet meidän arvostelukriteerit.
Jotta teemaa voidaan kutsua parhaaksi tai suosittelemisen arvoiseksi, täytyy sen olla hyvä monesta näkökulmasta katsottuna. Alla näet tärkeimmät kriteerit, joita olen käyttäneet teemojen arviointiin ja arvosteluun.
Käyttäjien kirjoittamat arvostelut ja kommentit
Arvostelut kertovat teemasta todella paljon ja esimerkkeinä voisi mainita, onko siinä bugeja eli vikoja ja kuinka helppoa sitä on käyttää. Kommentteja lukiessa huomaa, miten hyvin kysymyksiin vastataan ja sieltä myös näet, onko käyttäjillä ongelmia, joita ei ole pystytty ratkaisemaan.
Teeman suosio
Miten paljon teemaa on myyty, antaa hyvä kuvan siitä, onko siinä potentiaalia vai ei.
Milloin viimeksi valmistaja / kehittäjä on päivittänyt teeman
Yksi erittäin tärkeä tieto on, että milloin teema on viimeksi päivitetty. Tämä kertoo, onko valmistaja hylännyt sen vai jatkuuko kehitystyö. Useimmiten teeman suosio ja päivitykset kulkevat käsikädessä, koska myynti tuo tuloja ja niiden avulla voidaan jatkaa sen kehittämistä.
Ominaisuudet
Teeman ominaisuudet vaikuttavat suuresti, minkälaiset nettisivut saat sillä tehtyä.
Ulkonäkö
Jokainen haluaa modernit ja tyylikkäät kotisivut. Nettisivujen ulkonäöllä on merkitystä, koska uudet potentiaaliset asiakkaat saattavat saada tietoa yrityksestänne ensimmäisen kerran teidän verkkosivujen kautta. Teeman tulee olla nykyaikaisen näköinen, jotta se pääsee mukaan kyseiseen listaan.
Responsiivisuus
Nettisivujen pitää näyttää hyvältä kännykältä katsottuna. Teeman on oltava responsiivinen eli mobiiliystävällinen, jotta me voimme suositella sitä.
Teeman nopeus
Teeman täytyy olla nopea eli sivujen pitää avautua nopeasti sivustolla vieraileville. Liian hitaasti avautuvalla sivustolla saattaa olla negatiivinen vaikutus hakukonesijoituksiin.
Hakukoneoptimointi / hakukoneystävällisyys
SEO hakukoneoptimoinnilla on mahdollisuus parantaa hakukonesijoituksia ja tämän takia teeman pitää olla helposti optimoitavissa hakukoneita varten (esim. Google).
Meidän omat kokemukset
Me pystymme parhaiten arvostelemaan teemat, joita olemme itse käyttäneet ja sen käytön myötä kerätty kokemus kertoo, onko se omaan tarkoitukseen sopiva vai ei.
Tätä tarkempaa arviota teemoista en tee, koska sinun pitää tehdä lopullinen päätös siitä, mikä parhaiten sopii teidän tarkoitukseen.
Käy katsomassa Youtube videoiden soittolistat, joissa esitellään
Toimialakohtaisia teemoja on kehitetty muun muassa näille aloille
- Markkinointitoimisto, mainostoimisto, digitoimisto, graafinen suunnittelu jne.
- Valokuvaus (portfolio)
- Arkkitehti
- Sisustussuunnittelija
- Hyväntekeväisyys, vapaaehtoisjärjestö
- Siivousyritys, rakennusyritys, huolintayhtiö, kuljetusyritys
- Teknologia, IT
- Vähittäiskauppa (vaatekauppa jne.)
- Teollisuus, tehdas, tuotanto
- Liikkeenjohdon konsultti
- Yritysrekisteri / -hakemisto
- Kiinteistövälitys
- Tapahtumat, konferenssi
- Opetus, koulutus
- Terveyskeskus / lääkäri
- Fitness, kuntosali, Crossfit, jooga
- Autoliike, autokorjaamo
- Kampaamo, parturi
- Terveys ja hyvinvointikeskus, kauneushoitola, hieroja
- Lakiasiaintoimisto
- Sanomalehti (digilehti / verkkolehti)
- Jne.
4 vinkkiä laadukkaan WordPress teeman valintaan
Saatat vielä miettiä, miten valita hyvä WordPress teema. Esittelen 4 kohdan listan, joka helpottaa sinua teeman valinnassa.
1. Vaikka teema on suunniteltu johonkin tiettyyn toimialaan, niin sillä voit kuitenkin tehdä nettisivut lähes kaikenlaisille yrityksille
Teema vaikuttaa sivuston ulkonäköön, mutta se ei estä sinua valitsemasta sellaista, joka on esimerkiksi suunniteltu graafiselle alalle, vaikka teidän yrityksenne toiminta ei liittyisi siihen mitenkään.
Valitse se teema, joka miellyttää teitä ja tehkää sillä kotisivut. Laadukkaiden premium teemojen mukana saat kymmeniä demoja / sivupohjia, joista löydät useaan eri toimialaan ja tarkoitukseen sopivan vaihtoehdon.
2. Ennen teeman hankintaa kannattaa miettiä, mitä kaikkea haluatte tehdä teidän nettisivuille
- Haluatko jossain vaiheessa perustaa verkkokaupan? Jos haluat myöhemmin luoda nettikaupan, niin siinä tapauksessa suosittelen valitsemaan sellaisen teeman, joka on yhteensopiva WooCommerce -lisäosan kanssa.
- Useimpiin teemoihin sisältyy nettisivu-, portfolio-, blogi- ja verkkokauppa-pohjat. Toisin sanoen, yhdellä ja samalla teemalla voit luoda nettisivuista monipuoliset. Valitse teema huolella, koska tulet käyttämään sitä vuosia ja tämän takia sen olisi hyvä olla varustettuna monipuolisilla ominaisuuksilla.
3. Front end / Drag & Drop page builder -editorit helpottavat kotisivujen tekemistä
Kyseisten editorien tarkoituksena on tehdä kotisivujen teosta helpompaa ja visuaalisesti miellyttävämpää.
WordPressiin on tarjolla useita drag & drop page builder -editoreja ja niitä käyttämällä näet suoraan tekemäsi muutokset, koska nämä kotisivueditorit ovat niin sanottuja ”front end -builderejä”. WordPressin tavallinen editori on ”back end” -tyylinen, jonka muokkauksia et heti näe, vaan sinun täytyy vierailla sivuilla, jotta näet tekemäsi muutokset.
WordPress on kehittänyt omaa uudenlaista editoria nimeltä Gutenberg ja sen tarkoitus on tehdä verkkosivujen rakentamisesta vieläkin helpompaa. Gutenberg on jo julkaistu WordPress 5.0 järjestelmäpäivityksen yhteydessä ja sen saat käyttöösi samanaikaisesti, kun asennat WordPressin. Ainakaan vielä se ei ole yhtä hyvä kuin muut vastaavat markkinoilla olevat page builder -vaihtoehdot. Voit toki kokeilla, miten kyseinen editori toimii, mutta tällä hetkellä suosittelen käyttämään muita page buildereitä nettisivujen tekemiseen. Gutenbergia osa käyttää muun muassa blogisivujen tekemiseen, mutta eivät rakenna sillä koko sivustoa. Useimmat teemat ovat ovat yhteensopivia Gutenbergin kanssa, joten voit käyttää Gutenbergia silloin kuin sen tarpeelliseksi näet.
Useimpiin teemoihin sisältyy drag & drop page builder -editori. Näissä editoreissa on eroja, kuten myös teemoissa, mutta jokaisella saat nettisivut tehtyä.
Tällä hetkellä Divi builder on Elementorin lisäksi yksi markkinoiden parhaista kotisivujen teko-ohjelmista. Divi teemaan sisältyy helppokäyttöinen ja monipuolinen kotisivueditori sekä yli 100 sivupohjaa, joita voit helposti muokata vastaamaan oman sivuston identiteettiä. Tutustu Diviin klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Alla näet kuvan Divin editorista.
Page builderit ovat luotu helpottamaan sivujen tekoa, mutta tulet pärjäämään erittäin hyvin nettisivujen rakentamisessa, vaikka teemassa ei ole front end -editoria.
4. Tarkista 3 asiaa ennen kuin teet lopullisen ostopäätöksen
- Tarkista teeman arvostelut! Minkälaisia arvosteluja on sille viime aikoina annettu.
- Lue muiden kirjoittamat kommentit ja kysymykset! Sieltä saat ajankohtaista tietoa teemaan toimivuudesta ja siihen liittyvistä mahdollisista ongelmista. Samalla saat tiedon, että kuinka hyvin kysymyksiin vastataan.
- Tarkista milloin viimeksi teema on päivitetty! Jos päivityksiä ei ole tehty pitkään aikaan, älä osta sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että kehittäjät ovat luopuneet teeman kehittämisestä. Tämä ongelma koskee usein Themeforestin vähemmän myyviä teemoja, mutta ei esimerkiksi Astra, Elementor ja Divi -tyylisiä, eli siis astetta parempia maksullisia vaihtoehtoja. Tässä on yksi syy, miksi monet päätyvät maksamaan hieman korkeamman hinnan ostamalla Divin, Elementorin tai Astran tapaisia premium-tuotteita, koska niiden kehittäminen ja päivittäinen ei lopu. Näitä käyttämällä voit olla varma, että sivut toimivat normaalisti vielä vuosien päästä.
Mikäli sinulla on teemaan liittyviä kysymyksiä, suosittelen pyytämään valmistajalta vastauksia! Kehittäjät vastaavat mielellään esimerkiksi ominaisuuksiin ja toimintoihin liittyviin kysymyksiin.
Suosittelen tutustumaan mahdollisimman moneen teemaan, joita olemme esitelleet. Tee sen jälkeen päätös siitä, onko se sinulle hyvä.
Usein kysyttyä WordPress-teemoista
Seuraavaksi vastaan usein kysyttyihin kysymyksiin koskien WordPress-teemoja.
Mitkä ovat suomenkieliset WordPress teemat ja page builderit?
Divi teema ja Elementor ovat käännetty suomen kielelle. Eli niitä voit käyttää, vaikka et ymmärtäisi englantia.
Mikä on helppokäyttöisin teema?
Useat teemat ovat helppoja käyttää, mutta usein niiden oppimiseen vaaditaan tietty määrä kärsivällisyyttä. Minä olen käyttänyt useita WordPress teemoja ja mielestäni Divi on kaikista helppokäyttöisin sekä aloittelijaystävällisin. Elementor on hyvä kakkonen, jonka käytön opettelu vie vain hieman enemmän aikaa verrattuna Divi teemaan. Aloittamisen helpottamiseksi molemmista näistä löytyy valtava määrä opetusvideoita ja muita ohjeita nettisivujen tekoon.
Mikä on nopein teema?
Kaikki esittelemäni teemat ovat riittävän nopeita, mutta esimerkiksi Astra teema on koodattu nopeaksi ja kevyeksi. Kyseinen teema mainostaa itseään supernopeaksi ja mikäli haluat mahdollisimman nopean teeman, niin tutustu siihen. Kadence, GeneratePress ja nykyään myös Divi ovat erittäin nopeita teemoja.
Mikä teema on helpoin hakukoneoptimoida?
Lähes kaikki WordPress teemat ovat hakukoneystävällisiä. Elementor ja Divi tyylisissä page builder teemoissa on eniten muokkausmahdollisuuksia ja ehkä sen takia niitä on helpoin hakukoneoptimoida.
Onko Themeforest luotettava teemakauppa?
Vastaukseni on kyllä ja ei. Themeforest on markkinapaikka, jossa teemojen kehittäjät myyvät omia luomuksiaan. Kuten jo aiemmin olen maininnut, että kannattaa aina tarkistaa, milloin viimeksi teemaa on päivitetty ja minkälaisia arvosteluja on sille annettu. Näin saat hyvän kuvan siitä, että kannattaako sitä ostaa vai ei. Themeforestissa saattaa olla myynnissä teemoja, joiden kehittäminen on lopetettu. Älä osta sitä, jos kehittäjä on lopettanut sen päivittämisen. Paras ratkaisu on ostaa teema, joka on suosituimpien vaihtoehtojen listalla. Astra, Elementor, Divi, Beaver Builder, GeneratePress ja Kadence ovat luotettavampia vaihtoehtoja, verrattuna Themeforestin teemoihin, koska niiden päivittäminen ei tule loppumaan.
Ovatko Themeforestista ostettavat teemat hyviä?
Pääsääntöisesti ovat ihan hyviä, jos ne löytyvät myydyimpien listoilta. Monien Themeforestin valmisteemojen ongelmana on, että niissä ehkä jopa liikaa ominaisuuksia ja lisäosia, joita et tarvitse omien kotisivujen tekemiseen. Turhat ominaisuudet, kuten tietyt lisäosat hidastavat sivujen latausaikaa. Lisäosien määrä sivustolla kannattaa pitää mahdollisimman pienenä.
Miten teeman asentaminen ja päivittäminen käytännössä tehdään?
Olen luonut oppaan, jossa kerrotaan, miten teema asennetaan ja päivitetään. Jos haluat tietää, miten ne tehdään, siirry alla näkyviä linkkejä klikkaamalla lukemaan ohjeet teeman asentamiseen ja päivittämiseen.
Alla näkyvästä videosta näet, miten teeman asennus suoritetaan.
WP Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä WordPress nettisivujen tekijälle. Esittelemme tuotteita, jotka ovat mielestämme suosittelemisen arvoisia. Osa sivuston linkeistä on affiliatelinkkejä. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.