WordPress asennus – pikaopas

Kerron lyhyesti, miten asennat WordPressin ja otat sen käyttöön. Saat myös pikaohjeet teeman asentamiseen. WordPress asennus ja käyttöönotto on jokaisen helppo toteuttaa ilman teknistä osaamista.

Tässä pikaoppaassa käsittelen wordpress.org versiota. Kerron miten kannattaa edetä WordPressin asentamisessa ja käyttöönotossa.

 

1. ennen kuin asennat wordpressin , valitse teema

Kaikki alkaa siitä, että ensiksi valitset itsellesi sopivan WordPress teeman, joko ilmaisen tai maksullisen (premium). Mikäli et vielä ole etsinyt tai löytänyt sopivaa teemaa, niin inspiraatiota hyvän valintaan löydät esimerkiksi WP-kotisivut Youtube kanavalta, jossa esittelemme useita vaihtoehtoja.

Olemme tehneet maksullisten premium teemojen ostajan oppaan, josta löydät tuote-ehdotuksia ja hyödyllistä tietoa sopivan sivupohjan valintaan.

Teema on nettisivusi ulkoasu eli oikeastaan se mitä näet, kun vierailet kotisivuillasi. Kannattaa valita sellainen teema, joka miellyttää visuaalisesti ja on toiminnaltaan sekä tekniseltä toteutukseltaan toivomasi mukainen.

Huom. et tarvitse teemaa WordPressin asentamiseen, joten tämän voit tehdä myös myöhemmin, jos haluat.

 

2. Verkkotunnuksen ja webhotellin tilaaminen

Tässä vaiheessa olet jo todennäköisesti valinnut toiveitasi vastaavan teeman, niin seuraavaksi sinun täytyy hankkia domain eli verkkotunnus ja webhotelli kotisivujen säilyttämistä varten.

WP-kotisivut youtube kanava auttaa sinua tässäkin tilanteessa tarjoamalla hyviä vinkkejä webhotellin ja verkkotunnuksen tilaamiseen. Mikäli videoiden katselu ei kiinnosta tai haluat enemmän tietoa, käy lukemassa meidän WordPress opas, josta löydät hyödyllisiä vinkkejä.

 

3. WordPressin asentaminen webhotelliin

Nyt sinulla on jo verkkotunnus ja webhotelli hankittuna, voit asentaa WordPressin webhotelliisi. Useaan webhotelliin WordPress on todella helppo asentaa, joten kannattaa valita sellainen nettihotelli, joka tarjoaa WordPressin asentamisen muutamalla hiiren klikkauksella. Näissä webhotelleissa sinun ei tarvitse tehdä muita muutoksia tai säätöjä, vaan riittää, kun löydät hallintapaneelista WordPress logon / painikkeen ja sitä klikkaamalla WordPress asennetaan automaattisesti nettihotelliin.

WordPress on nyt asennettu webhotelliin! Mikäli noudatit ohjeita – olet onnistunut WordPressin asennuksessa. Ohjelma on nyt käyttövalmis ja voit aloittaa kotisivujen tekemisen, mutta sitä ennen sinun pitää asentaa teema.

wordpress asennus ohje

4. Teeman asentaminen WordPressiin

Ilmaisen tai maksullisen teeman asentaminen WordPressiin käy todella kätevästi. Mikäli olet valinnut ilmaisen teeman, niin se saattaa jo löytyä WordPressin hallintapaneelista ja sieltä voit aktivoida sen käyttöösi.

Etsi WordPressin hallintapaneelin vasemmalla puolella näkyvästä valikosta ulkoasu -kohta ja valitse teemat (ulkoasu → teemat). Näin pääset valitsemaan ja aktivoimaan teeman käyttöösi. Yllä olevasta kuvasta näet WordPressin hallintapaneelin.

Maksullisen premium teeman asentaminen on lähes yhtä helppoa. Premium teemat ostetaan niitä myyviltä yrityksiltä ja teeman ostettuasi lataat sen omalle tietokoneellesi zip tiedostona. WordPressin hallintapaneelin (ulkoasu → teemat) kautta saat ladattua ostamasi teeman tiedoston WordPressiin ja aktivoit sen käyttöön samalla tavalla kuin ilmaisen teeman.

 

WordPress on asennettu ja nyt voit aloittaa nettisivujen tekemisen.

 

 

WordPress asennus lyhyesti:

 

  1. Valitse mieleisesi WordPress teema (teeman valinta ei ole pakollista vielä tässä vaiheessa)
  2. Asenna WordPress webhotelliin. Webhotellin hallintapaneelista löydät WordPress logon ja sitä klikkaamalla asennus tehdään
  3. Kirjaudu WordPress hallintapaneeliin esimerkiksi Webhotellisi kautta ja asenna teema WordPressiin.
  4. WordPressin ja teeman asennus on suoritettu onnistuneesti.

 

Nyt kun olet asentanut WordPressin ja teeman, käy lukemassa, miten WordPress teeman päivittäminen tehdään.