WordPress asennus ja käyttöönotto

wordpress asennus ohje

WordPressin asentaminen on helppoa ohjeita noudattaen

Kerron lyhyesti, miten asennat WordPressin webhotelliin ja kuinka käyttöönotto suoritetaan. Saat myös ohjeet WP teeman asentamiseen.

WordPress asennus ja käyttöönotto on jokaisen helppo toteuttaa ilman teknistä osaamista.

Tässä pikaoppaassa käsittelen wordpress.org versiota. Kerron miten kannattaa edetä WordPress asentamisessa ja käyttöönotossa.

 

1. ennen kuin asennat wordpressin, valitse teema

Kaikki alkaa siitä, että ensiksi valitset itsellesi sopivan WordPress teeman, joko ilmaisen tai maksullisen (premium).

Mikäli et vielä ole etsinyt tai löytänyt sopivaa teemaa, niin inspiraatiota hyvän valintaan löydät oppaasta.

Olemme tehneet maksullisten premium teemojen ostajan oppaan, josta löydät tuote-ehdotuksia ja hyödyllistä tietoa sopivan sivupohjan valintaan.

Teema on nettisivusi ulkoasu eli oikeastaan se mitä näet, kun vierailet kotisivuillasi. Kannattaa valita sellainen teema, joka miellyttää visuaalisesti ja on toiminnaltaan sekä tekniseltä toteutukseltaan toivomasi mukainen.

Huom. et tarvitse teemaa WordPressin asentamiseen webhotelliin, joten tämän voit tehdä myös myöhemmin, jos haluat.

 

2. Verkkotunnuksen ja webhotellin tilaaminen

Tässä vaiheessa olet jo todennäköisesti valinnut toiveitasi vastaavan teeman, niin seuraavaksi sinun täytyy hankkia domain eli verkkotunnus ja webhotelli kotisivujen säilyttämistä varten.

Domain-verkkotunnus ja webhotelli pitää olla hankittuna ennen, kuin voit asentaa WordPressin.

Vinkki: käy lukemassa esittely, josta löydät yritykselle parhaan WP optimoidun webhotellin.

Käy lukemassa meidän WordPress opas, josta löydät hyödyllisiä vinkkejä.

 

3. WordPress asennus webhotelliin

wordpress.org logo

Nyt sinulla on jo verkkotunnus ja webhotelli hankittuna, voit suorittaa WordPress asennuksen webhotellin palvelimelle. Useaan webhotelliin WordPress on todella helppo asentaa, joten kannattaa valita sellainen nettihotelli, joka tarjoaa WordPressin asentamisen muutamalla hiiren klikkauksella. Näissä webhotelleissa sinun ei tarvitse tehdä muita muutoksia tai säätöjä, vaan riittää, kun löydät hallintapaneelista WordPress logon / painikkeen ja sitä klikkaamalla WordPress asennetaan automaattisesti nettihotelliin. WordPress hallintapaneeliin pääset kirjautumaan webhotellin kautta.

WordPress asennusohjeet webhotelliin:

 1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin
 2. Etsi hallintapaneelista WordPress logo (WP logon alla lukee mahdollisesti ”WordPress blogi” -teksti). Klikkaa WP logoa ja sen jälkeen klikkaa asenna tämä sovellus.
 3. Valitse alasvetovalikosta verkkotunnus, jota käytetään asennuksessa. Valitse https-versio.
 4. Voit valita automaattiset päivitykset asetuksista. Asetuksista voit myös päivittää salasanan, eli kirjautumistunnukset sekä tehdä muita muutoksia asetuksiin.
 5. Klikkaa asenna.
 6. Asennus on suoritettu.
 7. Nyt voit kirjautua WP hallintapaneeliin ja aloittaa verkkosivujen tekemisen. Kirjaudu WordPress sivujen hallintapaneeliin klikkaamalla ”wp-admin” linkkiä esim. https://sinundomain.fi/wp-admin/

 

WordPress on nyt asennettu webhotelliin! Mikäli noudatit ohjeita – olet onnistunut WordPress asennuksessa. Ohjelma on nyt käyttövalmis ja voit aloittaa kotisivujen tekemisen, mutta sitä ennen sinun pitää asentaa teema. Suosittelen myös asentamaan lisäosia, jotka tuovat uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia WordPress-sivuillesi.

Huom. Asennuksen voit myös suorittaa manuaalisesti FTP-yhteyden kautta. Palvelimelle täytyy luoda yksi vapaa tietokanta MySQL-hallinnasta. Määritä mm. tietokannan asetukset ja asennus on valmis. Tätä tapaa en enempää käsittele, koska tämä opas on suunnattu aloittelijalle, jotka eivät tarvitse FTP-yhteyttä asennuksen tekemiseen.

wordpress hallintapaneeli

4. Teeman asennus WordPressiin

Ilmaisen tai maksullisen teeman asentaminen WordPressiin käy todella kätevästi. Mikäli olet valinnut ilmaisen teeman, niin se saattaa jo löytyä WordPressin hallintapaneelista ja sieltä voit aktivoida sen käyttöösi.

Etsi WordPressin hallintapaneelin vasemmalla puolella näkyvästä valikosta ulkoasu -kohta ja valitse teemat (ulkoasu → teemat). Näin pääset valitsemaan ja aktivoimaan teeman käyttöösi. Yllä olevasta kuvasta näet WordPressin hallintapaneelin.

Maksullisen premium teeman asentaminen on lähes yhtä helppoa. Premium teemat ostetaan niitä myyviltä yrityksiltä ja teeman ostettuasi lataat sen omalle tietokoneellesi zip tiedostona. WordPressin hallintapaneelin (ulkoasu → teemat) kautta saat ladattua ostamasi teeman tiedoston WordPressiin ja aktivoit sen käyttöön samalla tavalla kuin ilmaisen teeman.

 

WordPress on asennettu ja nyt voit aloittaa nettisivujen tekemisen.

Alla olevasta videosta näet kolme tapaa asentaa teema WordPressiin.

WordPress asennus lyhyesti:

 

 1. Valitse mieleisesi WordPress teema (teeman valinta ei ole pakollista vielä tässä vaiheessa)
 2. Asenna WordPress webhotelliin. Webhotellin hallintapaneelista löydät WordPress logon ja sitä klikkaamalla asennus tehdään
 3. Kirjaudu WordPress hallintapaneeliin esimerkiksi Webhotellisi kautta ja asenna teema WordPressiin.
 4. WordPressin ja teeman asennus ja käyttöönotto on suoritettu!

 

Nyt kun olet asentanut WordPressin ja teeman, käy lukemassa, miten WordPress teeman päivittäminen tehdään.