WordPress Teeman päivitys – pikaohje

Olet ostanut teeman tai käytät ilmaista versiota ja haluat tietää, miten ne päivitetään. Tervetuloa pikaoppaaseen, josta saat vinkit teeman päivittämiseen.

WordPress teemojen kehittäjät julkaisevat aika ajoin uusia päivityksiä, jotka korjaavat bugeja, parantavat turvallisuutta ja teeman toimintaa. Päivitykset kannattaa tehdä ihan senkin takia, että ne vähentävät esimerkiksi riskiä tietomurroille ja verkkohyökkäyksille.

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta ja se tekee siitä myös suositun kohteen hakkereille. Kukaan ei halua, että jokin hakkeri syöttää haittaa tekevää koodia omalle sivustolle, josta saattaa aiheutua kaikenlaisia ongelmia. Parempi on pitää oman yrityksen verkkosivut mahdollisimman turvallisena.

 

WordPress teeman päivitys on jokaisen helppo tehdä itse. Kerron muutaman vinkin ja ohjeen, miten se toteutetaan.

Mikäli et vielä tiedä tarpeeksi WordPressistä ja haluat lisätietoja, lue lisää WordPress kotisivujen tekijän oppaasta

 

Näin päivität WordPress teeman

Päivitykset suoritetaan WordPressin hallintapaneelista ja useasti se käy todella helposti, koska teeman uusimman version voit ladata WP hallintapaneeliin.

Teeman päivitysohje:

  1. Etsi WordPress hallintapaneelista ”Ohjausnäkymä → päivitykset”
  2. Klikkaa päivitä teema
  3. Teema on päivitetty!

 

Toinen vaihtoehto, johon joskus joudut turvautumaan on, että lataat teeman myyjältä uuden päivitysversion tietokoneellesi ja asennat sen sieltä WordPressiin. Tämä tehdään samalla tavalla kuin wp teeman asennus. Kerron tarkemmin, miten teet sen oikeaoppisesti.

 

  1. Tee varmuuskopio

WordPressin varmuuskopio on tärkeä tehdä ihan sen varalta, jos jokin menee pieleen ja epäonnistut asennuksessa. Tällä tavoin voit palauttaa tallennetun version käyttöösi.

 

  1. Lataa teeman päivityspaketti tietokoneellesi (teeman myyjältä)

 

  1. Mene WP hallintapaneeliin ja siirry kohtaan ulkoasu → teemat

 

  1. Valitse ja aktivoi käyttöösi toinen teema päivityksen ajaksi, esimerkiksi ilmainen Twenty seventeen

 

  1. Poista päivitettävän teeman vanha tallennus (asennus)

Klikkaa ”teeman tiedot → poista”. Poista -painike näkyy ikkunan oikeassa alareunassa. Jos et jostain syystä näe sitä kohtaa, se tarkoittaa, että et ole ottanut toista teemaa käyttöön päivityksen ja asennuksen ajaksi.

 

  1. Asenna omalta tietokoneelta uusin teemaversio, aktivoi ja ota se käyttöön

 

  1. Teeman asennus ja päivitys on suoritettu.

 

Alla näet kuvan WordPressin hallintapaneelista. Vasemmalla näkyvästä mustan värisestä valikosta pääset tekemään muutokset.

wordpress teeman päivitys hallintapaneelista

 

 

 

Video: teeman asennus.

Käy lukemassa meidän tekemä Divi teeman esittely.

Tietoa teemoista

WordPress teemat ovat verkkosivun ulkoasu eli se, mitä näet sivustolla vieraillessa. Teeman hankinta on ensimmäinen ja erittäin tärkeä vaihe WordPress verkkosivujen tekemisessä.

Ehkä olet jo ostanut sinua miellyttävän teeman, mutta et vielä ole asentanut WordPressiä ja ottanut teemaa käyttöön. Lue, miten WordPressin asentaminen tehdään. Pikaohjeiden avulla asennat WordPressin webhotelliin ja otat teeman käyttöön.