WordPress lisäosat

WordPress plugins –lisäosilla mahdollistat uusien ominaisuuksien ja toimintojen käyttöönoton omalle WP sivustolle.

Kaikilla WordPress nettisivuilla on käytössä joitakin lisäosia ja kerron, mitä niistä kannattaa ensimmäiseksi asentaa.

WordPressin hallintapaneelista pääset katsomaan vaihtoehtoja ja lisäämään lisäosia kotisivuille. Ensimmäisen kerran, kun menet tutkimaan vaihtoehtoja, saatat haluta asentaa liian monta lisäosaa. Ainakin minulle tuli innostunut tunne ja teki mieli asentaa todella monta pluginia.

Tätä en kuitenkaan suosittele, koska lisäosat saattavat hidastaa sivuston toimintaa ja sivujen avautumista.

Asenna ainoastaan tarvittavat lisäosat ja unohda kaikki tarpeettomat.

Uuden WordPress asennuksen yhteydessä saat monesti jo jotakin valmiiksi asennettuja lisäosia. Tarkista myös ne ja jos et niitä tarvitse, poista asennukset.

Aina, kun minä teen uuden WordPress asennuksen, asennan heti 4 ilmaista pluginia. Nämä lisäosat ovat:

  • Turvallisuus: palomuuri ja ohjelma, joka tarkistaa haittaohjelmat
  • Varmuuskopiointi
  • SEO
  • Cache

 

Asenna nämä 4 tärkeää ilmaista lisäosaa

 

Listaan suosituimmat ilmaiset lisäosat, joita suosittelen asentamaan heti, kun olet ottanut WordPressin käyttöön.

Tiesithän, että WordPressin käyttöä varten tarvitset teeman, joka määrittää sivuston ulkoasun. Mikäli et vielä ole sitä hankkinut, käy katsomassa opas, josta löydät parhaimmat WordPress teemat

 

Vinkki: vaikka esittelen useita vaihtoehtoja, älä kuitenkaan asenna useaa samanlaista pluginia. Yksi riittää.

 

Turvallisuus

WordPress on altis verkkohyökkäyksille ja sen takia on tärkeää heti alussa asentaa tietoturvahyökkäyksiltä suojaava plugin -lisäosa. Suosituimpia lisäosia ovat Wordfence ja iThemes Security. Näissä lisäosissa on useimmiten palomuuri ja haittaohjelmaskanneri.

 

Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointia suosittelen kaikille, koska WordPressiin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä ja useimmiten ne koskevat lisäosia. Teema- ja WP järjestelmäpäivityksiä julkaistaan myös aina silloin tällöin.

Ongelmia usein syntyy, kun asennat jonkin lisäosan, joka ei sovellukaan sinun WP setupin kanssa. Toinen yleinen ongelma saattaa ilmaantua, kun teet päivityksiä, joka voi johtaa siihen, että sivusto ei enää toimi normaalisti.

Suosittelen tekemään varmuuskopioinnin aina ennen päivityksiä ja uusien lisäosien asennusta.

Varmuuskopiointi pelastaa sinut monelta päänvaivalta. Varmuuskopio kannattaa tallentaa esimerkiksi omalle tietokoneelle tai vaikkapa pilvitallennuspalveluun. Suosittuja ilmaisia lisäosia varmuuskopiointia varten ovat UpDraft Plus ja All in one WP migration.

 

SEO Hakukoneoptimointi

SEO lisäosia on useita ja ne helpottavat WP sivuston hakukoneoptimointia. Suosittuja plugineja ovat Yoast ja All in one seo pack. WordPress on todella hakukoneystävällinen ja nämä SEO lisäosat helpottavat huomattavasti nettisivujen seo-optimointia.

 

Cache välimuisti

Cache lisäosa nopeuttaa nettisivujen toimintaa, eli sivut avautuvat nopeammin sivustolla vierailevalle.

Ennen kuin asennat cache -lisäosan, tarkista, mitä teidän käyttämän webhotellin tarjoaja suosittelee. Heiltä saat usein suosituksen siitä, mikä toimii heidän palvelimen kanssa parhaiten.

Cache plugineja on useita näistä suosituimpia ovat

 

 

Muista tarkistaa, milloin viimeksi lisäosa on päivitetty!

WordPressiin on tarjolla tuhansia lisäosia ja joskus niiden kehittäjät ovat saattaneet lopettaa pluginin päivittämisen. En suosittele asentamaan pluginia, jota ei ole pitkään aikaan päivitetty. 

 

Haluatko tietää lisää WordPressistä? Lue lisää

 

Tämän oppaan tarjoaa sinulle WP Kotisivut