Divi Teema kokemuksia

Teen pienimuotoisen päivityksen omista Divi kokemuksista. Olen rakentanut Divillä kymmeniä nettisivuja ja kokemukseni ovat pääsääntöisesti erittäin positiivisia. Esittelen lyhyesti Divi teeman ja kerron omakohtaisia kokemuksia sen käytöstä sekä, mitä mielestäni voisi parantaa, jotta siitä saisi entistäkin monipuolisemman WordPress nettisivujen teko-ohjelman.

 

Käy lukemassa Divi-teeman esittely

 

Mikä on Divi teema ja mitä siihen sisältyy?

Divi on WordPressille suunniteltu todella monipuolinen front end page builder, jolla nettisivujen tekeminen on todella helppoa. Page builderin lisäksi saat käyttöösi useita kymmeniä valmiiksi suunniteltuja sivupohjia eli teemoja ja muutamia käytännöllisiä plugin lisäosia. Yläkuvassa näet esimerkin yhdestä Divi mukana tulevasta sivujen ulkoasupohjasta.

 

Kenelle Divi sopii parhaiten?

Divi sopii kaikille, mutta se soveltuu erinomaisesti aloittelijoille eli heille, joille WordPress on uusi tuttavuus. WordPress saattaa aluksi tuntua hieman vaikealta ymmärtää ja hallita. Divi pelastaa sinut monelta päänvaivalta, joten jos olet itse tekemässä kotisivuja, kokeile Diviä. Yksi asia, joka auttaa aloittelijoita pääsemään hyvin alkuun on video-ohjeet, jotka opastavat sinua tekemään nettisivut.

Mikään teema ei mielestäni ole täydellinen ja jokaisesta löytyy parannettavaa. Divi teema sopii kuitenkin useimmille meistä ja hinnaltaan se on oikeasti halpa, kun ymmärtää, minkälaista vastinetta rahoilleen saa.

 

Omat kokemukseni Divi teeman käytöstä

Useiden Divillä toteutettujen verkkosivuprojektien jälkeen on todettava, että tykkään todella paljon sen monipuolisista ominaisuuksista. Nettisivujen teko käy nopeasti sen jälkeen, kun tietää, miten Divi toimii. Ohjelman käytön oppiminen on paljon helpompaa verrattuna muihin WordPress teemoihin. Välillä kuitenkin tulee käytettyä muita teemoja erilaisiin projekteihin, joihin Divi ei mielestäni sovi yhtä hyvin ja yksi hyvä esimerkki on WooCommerce verkkokauppa. Vaikka jotkut muut teemat toimivat paremmin verkkokaupan perustamiseen, niin on pakko myöntää, että useasti tulee ikävä Divin hyviä ja monipuolisia ominaisuuksia.

Päivitys: Diviin on tullut uusia päivityksiä, jotka tekevät siitä paremman nettikaupan luomiseen.

Vuonna 2021 Diviin tehtiin huomattavia nopeusparannuksia. Nyt nettisivut ovat entistäkin nopeammat, eli avautuvat sivustolla vierailevalle ilman viivettä. Toki moni asia vaikuttaa sivuston nopeuteen. Jos Divillä tehdyt nettisivut ovat hitaat, niin siinä tapauksessa kannattaa miettiä miksi. Ehkä sivuilla on liian raskaita kuvia (suuri tiedostokoko) tai siellä piilee jokin muu syy, joka hidastaa sen toimintaa.

 

Mitä parannettavaa toivoisin Divi teemalta ja Elegant themesiltä?

*Ensimmäinen asia, jota toivoisin Diviin on WooCommerce verkkokauppaan paremmat muokkausmahdollisuudet. WordPress verkkokaupan saat tehtyä Divillä, joka varmaankin useimmille meistä on ihan riittävä, mutta superhienon nettikaupan tekeminen vaatii vielä liikaa säätämistä ja uusien lisäosien asentamista. Näiden lisäosien / ominaisuuksien pitäisi olla vakiona Divissä. Sen tiedän, että Elegant themes aikoo kehittää verkkokauppaa parempaan suuntaan, mutta sitä en tiedä milloin päivitykset julkaistaan.

* = Päivitys (lokakuu 2019): Vihdoinkin Elegant themes julkaisi uusia päivityksiä Divi teeman WooCommerce nettikauppaan, jonka ansiosta nyt tätä teemaa voidaan paremmin käyttää ja suositella verkkokaupan perustamiseen.

**Toinen asia, joihin toivoisin parannuksia on header ja footer -osiot eli sivun kaikista ylin ja alin osa. Haluaisin niitä varten paremmat muokkausmahdollisuudet. Tähän ongelmaan on tulossa päivitystä, mutta tarkkaa ajankohtaa päivityksen julkaisusta en tiedä.

** = Lokakuun 17 päivä (2019) julkaistiin DIVI 4.0, joka oli suuri pävityspaketti. Tämä päivitys toi tullessaan muun muassa mahdollisuuden kustomoida header ja footer -osioita sekä useita muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Lue lisää.

Kolmas asia, johon joskus törmään on pienet bugit, mutta parasta näissä on, että ne korjataan lähes aina heti kuntoon, kun joku asiakas on huomannut ohjelmistossa virheitä. Bugit ovat kuitenkin todella pieni murhe eli ne eivät ikinä ole estäneet nettisivujen teon onnistumista. Tämä pienimuotoinen ongelma on vieläkin läsnä vuonna 2021, mutta se ei minua juurikaan haittaa.

 

Positiivista on se, että Elegant Themes kuuntelee asiakkaitaan ja tekevät parhaansa kehittääkseen ohjelmasta asiakkaiden toiveita vastaavan. Toki on ymmärrettävää, että kaikkia toiveita ja ongelmakohtia ei heti pystytä ratkaisemaan. Valoa on tunnelin päässä, koska Divi teeman kehittäminen ei ole loppumassa, vaan jatkuu koko ajan. Divi taitaa vieläkin olla maailman eniten myyty premium teema, joka myös tarkoittaa sitä, että heillä on riittävästi resursseja sen kehittämiseen.

 

Vinkkejä Divi teeman käyttäjälle

  • Muista aina tehdä varmuuskopiot! Jos jotain menee pieleen, on kiva tietää, että vanhan tallennuksen voi helposti palauttaa ja nettisivut näyttävät samalta kuin ennen. Varmuuskopion luomiseen on olemassa lisäosia, joilla voit tallentaa tiedot esimerkiksi tietokoneellesi.
  • Tallenna sivuston tekstit / sisältö tietokoneellesi! On järkevää tallentaa sivustolle kirjoitettu sisältö (tekstit) omalle tietokoneelle esimerkiksi word -tiedostoon.

Näitä vinkkejä en aina itse noudata eikä se kaada maailmaa, jos välillä unohtaa tehdä varmuuskopion. Varmuuskopioita teen aina silloin tällöin. Nämä ovat enemmänkin suosituksia, jotka pelastavat sinut, jos jotain sattuisi menemään pahasti pieleen. Harvoin mitään ongelmia ilmaantuu, mutta on parempi ennakoida kuin ryhtyä vasta silloin korjailemaan, kun jotain suurempaa ongelmaa on syntynyt.

 

Lue esittely: Divi – Paras WordPress Teema (theme) & Kotisivuohjelma