SiteGround kokemuksia

siteground kokemuksia

Olen jo aiemmin kertonut mielipiteeni muista hosting-palveluista, mutta nyt on aika kertoa kokemukseni SiteGround webhotellin käytöstä.

 

SiteGround

SiteGround on hosting-palveluihin keskittynyt yritys, joka perustettiin vuonna 2004 Bulgariassa. SiteGround kuuluu maailman suurimpiin webhotellipalveluita tarjoaviin yrityksiin. Yrityksen kokoluokaa kuvaa hyvin esimerkiksi se, että he ylläpitävät lähes kolme miljoonaa domain-verkkotunnusta maailmanlaajuisesti. Eli kyseessä on todella iso kansainvälinen toimija, kun puhutaan hostingpalveluista.

SiteGround tarjoaa hostingpalveluita monille sisällönhallintajärjestelmille kuten esimerkiksi WordPress, Joomla, Drupal jne.

 

 

SiteGroundin hyvät puolet

Minä käytän tällä hetkellä yhdellä verkkosivustolla SiteGround “StartUp” Managed WordPress hosting -webhotellia. Tässä kirjoituksessa keskityn kertomaan mielipiteeni kyseisestä webhotellipaketista. Siinä on itse asiassa paljon hyviä ominaisuuksia. Alla listattuna muutamia hyviä puolia.

 

Helppokäyttöinen

SiteGroundin hallintapaneeli on tehty todella aloittelijaystävälliseksi. WordPressin käyttöönotto kävi todella nopeasti ja vaivattomasti. Heiltä löytyy myös hyvät ohjeet, mikäli sinulle herää kysymyksiä tai ongelmia, jotka pitää ratkaisita – ohjeet ongelmatilanteiden korjaamiseen löydät varmasti.

 

Ilmainen Cloudflare CDN-sisällönjakoverkosto

CDN-sisällönjakoverkosto nopeuttaa verkkosivujen latautumisaikaa globaalisti. Ei ole väliä, mistä päin maailmaa saat kävijöitä verkkosivuillesi, nettisivut toimivat aina nopeasti. Kun nykypäivänä sivuston nopeudella on entistäksin suurempi merkitys, on kiva tietää, että sivujen nopeuden kanssa ei SiteGroundissa pitäisi olla suurempia ongelmia. CDN on lyhenne  englannista ”content delivery network”. CDN asentaminen onnistuu helposti muutamalla klikkauksella hallintapaneelin kautta.

 

Riittävän nopea

Olen testannut verkkosivuston latausnopeutta eri nopeustestipalveluita käyttäen ja todennut, että sivut latautuvat nopeasti (jopa alle sekunnissa). Yksi tärkeä huomionarvioinen asia on, että SiteGroundin palvelimella oleva WordPress sivustoni on rakennettu nopeaksi. Raskaamman sivuston nopeustesti saattaisi antaa realistisemman kuvan SiteGroundin palvelimen nopeudesta. Kyllä se todennäköisesti olisi raskaillekin nettisivustoille riittävän nopea. SiteGroundin webhotelliin sisältyy heidän oma ”SG optimizer” -optimointityökalu ja ”SuperCacher” cache-välimuisti, jotka parantavat sivuston suorituskykyä.

SiteGround käyttää Google pilvipalvelimia, jotka ovat nopeat. Heidän käytössään ei tosin ole Google parasta ja nopeinta pilvipalvelinta. Tämän lisäksi palvelintila on jaettu muiden nettisivujen kanssa samaan käyttöön, joka ei ole optimaalinen ratkaisu nopeuden, vakauden ja turvallisuuden kannalta.

Jos haluat oikeasti hyvän hostingpalvelun, niin käy lukemassa esittely, josta löydät muutaman hyvän ja nopean webhotellin WordPressille.

 

Edullinen hinta

StartUp” webhotellin hinta on 3,99 € / kk (+ alv), joten se on hinnaltaan melko edullinen. Itse asiassa se on yksi halvimmista hosting-palveluista, joka tarjoaa näin hyvät ominaisuudet.

 

 

 

 

SiteGroundin huonot puolet

Toki Sitegroundista löytyy huonoja puolia, joista tässä osiossa kerron tarkemmin.

 

Ei suomenkielistä asiakaspalvelua

Hallintapaneeli on englannin kielinen, joten sinun täytyy ymmärtää jonkin verran englantia, jotta voit käyttää sitä. Asiakaspalvelu palvelee sinua englanniksi. Mikäli asiointi englannin kielellä tuottaa ongelmia, valitse Suomalainen webhotelli.

 

Melko vähäinen kiintolevytila StatUp paketissa

Toinen asia on levytilan määrä halvimmassa hosting-paketissa, joka on 10 gigatavua. Pelkän verkkosivuston ylläpitoon se on useimmiten varsin riittävä, mutta sähköpostien tallentaminen samalle kiintolevylle saattaa tuottaa ongelmia. Jonkin ajan kuluttua levytila saattaa loppua kesken. Tähän toki löytyy ratkaisu esimerkiksi tilaamalla hieman arvokkaampi ”GrowBig” webhotellipaketti (alk. 6,99 € / kk + alv) tai sähköpostipalvelu muualta.

Sähköpostipalvelun tilaaminen toiselta palveluntarjoajalta on fiksua, koska voit helpommin vaihtaa webhotellia ilman, että täytyy tehdä ylimääräistä ”säätöä” sähköpostitilien siirron kanssa uudelle palveluntarjoajalle.

 

Jaettu palvelintila

Vaikka SiteGround käyttää Google pilvipalvelinta, niin se on jaettu muiden nettisivustojen kanssa. Tätä kutsutaan englanniksi nimellä ”shared web hosting”. Jaettu palvelintila ei ole ideaali, koska se hidastaa palvelimen toimintaa.

 

Ensimmäisen vuoden jälkeen hinnat ovat arvokkaat

SiteGround on halpa ensimmäisen vuoden ajan, mutta seuraavina vuosina hinnat nousevat merkittävästi. Esimerkiksi StartUp webhotellipaketin hinta on jatkovuosina 12,99 € / kk + alv. Tästä parempi paketti, jonka nimi on ”GrowBig” maksaa ensimmäisenä vuotena 6,99 € / kk ja jatkovuosina 22,99 € / kk + alv. Eli jatkovuosien hinnat kilpailevat tasoaan paremmassa luokassa.

 

Ei palvelinta Suomessa

SiteGroundilla on 6 datakeskusta, eli palvelinympäristöä ympäri maailman. Suomessa heillä ei ole omaa palvelinta, joka ei ole paras vaihtoehto Suomalaiselle verkkosivustolle. Palvelimen olisi hyvä olla lähellä oman sivuston kohderyhmää. Suomalaisille Suomi on usein se kohdemaa, josta asaikkaat tulevat omille nettisivuille. Mitä lähempänä palvelin on verkkosivujen kävijää, sitä nopeampi on nettisivujen latautumisaika.

 

 

 

 

Kenelle suosittelen SiteGround webhotellia?

Suosittelen SiteGroundia heille, jotka haluavat edullisen webhotellin monikieliselle kansainväliselle sivustolle. Mikäli nettisivuille tulee kävijöitä ulkomailta, silloin SiteGround on varsin hyvä ja edullinen vaihtoehto. Voit toki hyvin käyttää SiteGroundia, vaikka sivustosi olisi ainoastaan keskittynyt Suomen markkinoille.

SiteGround sopii hyvin ensimmäiseksi webhotelliksi, jolla voit julkaista omat nettisivut nettiin. Halpa hinta ensimmäisenä vuotena tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon. Myöhemmin voit vaihtaa parempaan, mikäli rahat eivät vielä riitä parempaan palveluun.

 

 

 

SiteGround StartUp webhotelliin sisältyy mm.

 • 1 WordPress sivuston ylläpito
 • 10 GB levytilaa
 • Automaattiset päivitykset
 • Päivittäiset varmuuskopiot
 • Ilmainen SSL-sertifikaatti
 • Ilmainen sähköposti
 • Vahvistettu suojaus / turvallisuus
 • Ilmainen CDN
 • Rajaton määrä tietokantoja
 • WP-CLI ja SSH
 • 30 päivän tyytyväisyystakuu
 • Cache-välimuisti
 • WooCommerce verkkokauppa yhteensopiva
 • Hinta: 3,99 € / kk + alv

 

 

 

 

Yhteenveto SiteGround kokemuksista

Kokemukseni SiteGround WordPress hosting-palvelusta ovat toistaiseksi ihan hyviä.

 • Olen ollut tyytyväinen palvelimen nopeuteen. Ei se kaikista nopein ole, mutta on riittävän nopea omiin tarpeisiini.
 • Pidän hallintapaneelin helppokäyttöisyydestä ja heidän omista sivuston nopeuden optimointityökaluista.
 • SiteGround soveltuu heille, jotka haluavat hyvän edullisen hostingpalvelun, johon sisältyy globaali CDN-sisällönjakoverkosto.
 • Mikäli jatkovuosien hinta tuntuu korkealta, aina voit vaihtaa hosting-palvelun tarjoajaa ennen toisen vuoden laskutuksen alkamista.
 • Parempia ja nopeampia hosting-palveluita on saatavana WordPressille, mutta ne maksavat enemmän, ainakin ensimmäisenä vuotena. Kaikki riippuu siitä, mitkä ovat sinun tarpeesi webhotellin suhteen. Oletko valmis maksamaan enemmän parhaasta webhotellista vai riittääkö edullinen vaihtoehto?

Esittelen palveluita, joita itse olen käyttänyt. Kerron niistä rehellisen mielipiteeni. Suosittelen ainoastaan hyväksi todettuja vaihtoehtoja. Sivustolla on affiliatelinkkejä. Ota yhteyttä, jos sinulla on herännyt kysymyksiä.