Google näkyvyys – Hakukonenäkyvyyden parantaminen

Hakukonenäkyvyyden parantaminen Googlessa ja muissa hakukoneissa on oleellinen osa hakukoneoptimointia. Google näkyvyyttä voit lisätä monella tavalla ja näistä kerron muutamia vinkkejä, joista saattaa olla hyötyä orgaanisen näkyvyyden kasvattamiseen.

 

  Mitä on tarkoittaa Google näkyvyys?

   

  Google näkyvyys tarkoittaa brändin ja verkkosivuston löydettävyyttä Googlen hakukoneessa. Eli, miten hyvin nettisivut löydetään Googlen ilmaisista eli orgaanisista hakutuloksista. Palvelun tavoitettavuus ja löydettävyys netissä ovat nykypäivänä erittäin tärkeitä asioita, joihin kannattaa panostaa. Google hakutulosten ensimmäinen sivu on arvokas markkinapaikka, jonne kaikki firmat haluavat päästä. Orgaaninen näkyvyys Googlessa nostaa yrityksen menestymismahdollisuuksia.

   

   

  Maksullisen ja orgaanisen näkyvyyden parantaminen Googlessa

  Google sijoituksen parantaminen orgaanisissa hakutuloksissa tehdään hakukoneoptimoinnin toimenpiteillä. Verkkosivujen täytyy olla kunnossa, jotta sivusto pystyy saavuttamaan parhaat Google sijoitukset. Listaan muutamia asioita, joihin paneutumalla ja niiden kehittämisellä voit saada blogin, verkkokaupan tai kotisivut näkyviin Googleen.

   

   

  Sivuston tekninen puoli kuntoon (orgaaninen)

  Sivuston täytyy olla teknisesti hyvässä kunnossa, jotta se pystyy saavuttamaan parhaan näkyvyyden Googlessa. Sivuston koodissa ei saa olla liikaa ongelmia ja rakenteen olisi syytä olla kunnossa. Tekninen hakukoneoptimointi ja tekninen auditointi ovat ratkaisuja ongelmien löytämiseen ja niiden korjaamiseen.

  Muutamia asioita, joihin kannattaa paneutua:

  • Sivuston latautumisnopeus – kuinka nopeat ovat nettisivut?
  • Kuvien optimointi – pakkaa kuvat kevyempään muotoon (pienennä tiedostokokoa)
  • SSL-salaus – varmista, että sivusto suojattu ja turvallinen
  • Sivuston rakenne – onko käyttäjäystävällinen?
  • Mobiiliystävällisyys – tarkista verkkosivuston responsiivisuus kaikilla älylaitteilla. Nettisivujen täytyy skaalautua kännykän ja tablettitietokoneen näytön koon mukaan.

   

   

  Panosta sisällön optimointiin (orgaaninen)

  Sisällön optimointi on yksi tärkeä osa-alue, josta kannattaa pitää huolta tai muuten näkyvyyden lisääminen saattaa olla vaikeasti toteutettavissa. Optimointi voi olla esimerkiksi sisällöntuottoa ja olemassa olevan sisällön optimointia siten, että sivustosta tehdään hakukoneystävällisempi. Google optimointi kannattaa aloittaa tekemällä nettisivuista käyttäjäystävälliset ja tuottamalla hyödyllistä sisältöä.

  Vinkki:

  • Kirjoita laadukasta ja uniikkia sisältötekstiä

   

   

  Hakukonemarkkinoinnilla lisää näkyvyyttä maksullisissa hakutuloksissa (maksullinen)

  Hakukonenäkyvyyden kasvattaminen käy kaikista helpoiten hakukoneiden maksullisilla mainoksilla. Niistä maksat klikkikohtaisen hinnat. Maksulliset avainsanat hinnoitellaan kilpailutilanteen mukaan ja niistä maksat klikkikohtaisen hinnan. Tämä ei sinäänsä liity orgaanisen eli luonnolliseen näkyvyyteen, mutta se on loistava tapa saada hakukoneista lisää kävijöitä kotisivuille.

   

   

  Some näkyvyys: Sosiaalinen media haltuun (ilmaista tai maksullista)

  Sosiaalinen media tarjoaa loistavan mahdollisuuden kohdennettuun markkinointiin. Sieltä voit määrittää tarkat asiakasprofiilit keille haluat lähettää mainoksesi. Tämän lisäksi kannattaa perustaa yrityksen brändille oma Facebook tili ja kutsua asiakkaita tykkäämään siitä. Jaa Facebookin sivullasi ajankohtaisia mainosviestejä ja muita ajankohtaisia uutisia. Yritä kerätä seuraajia, joille markkinoit yrityksesi palveluita ja tuotteita. Some näkyvyys on on vielä toistaiseksi suhteellisen edullinen markkinointikanava. Sosiaalisen media hyötyjä on useita ja näistä voisin mainita muutaman.

  1. Hyvä tapa tavoittaa suuren määrän kohdeyleisöä
  2. Edullinen markkinointikeino
  3. Hyvä tapa saada lisää kävijöitä verkkosivuille

   

   

  Ulkoiset linkit eivät ole ratkaisu parempaan hakukonenäkyvyyteen

  Miten ihmisiä voi parhaiten kannustaa linkittämään sivustolle? Tämän kysymyksen kuulen aina silloin tällöin ja mielestäni hakukoneoptimointia ei pitäisi ajatella näin. Unohda linkit, vaikka joidenkin mielestä ne ovat Google näkyvyyden kannalta tärkeitä. Olen asiasta hieman eri mieltä. En suosittele keskittymään linkkeihin, vaan hyödyllisen sisällön tuottamiseen. Linkit ovat joko sivuston sisäisiä tai ulkoisia linkkejä. Linkeistä on hyötyä sivuston sisällä, koska ne saattavat helpottaa sivustolla vierailevaa navigoimaan nettisivuilla löytäen kaikki tiedot ja sivut. Tiesithän, että linkkijärjestelyt ovat kiellettyä ja Googlen ohjeistusten vastaisia.

  Vinkki:

  • Älä keskity linkkeihin.

   

   

   

  Yrityksen näkyvyyden parantaminen hakukoneiden hakutuloksissa

   

  Yrityksen näkyvyyden parantaminen Googlessa ja muissa hakukoneissa on hyödyllistä niin yrityksille, kuin heidän potentiaalisille asiakkaille. Kun yrityksen Google näkyvyys on kunnossa, asiakkaat löytävät yrityksesi ja saat lisää tarjouspyyntöjä sekä tilauksia. Näin ollen firman liikevaihto tulee kasvamaan. Toki tämä edellyttää, että optimoinnit ovat oikein suoritettu. Monikanavamarkkinointi on suosittua nykyaikaisessa digitaalisessa markkinoinnissa ja siihen, kun yhdistät hakukoneoptimoinnin, tulet hyvin todennäköisesti menestymään.