Domainin varaaminen ja rekisteröinti

Tee domainin varaaminen ja rekisteröinti heti yrityksen perustamisen jälkeen, ettei muut varaa verkkotunnustasi sinua ennen.

Varaa yrityksen verkkotunnus heti ja rekisteröi kaikki tärkeät domain-päätteet

Yrityksen perustamisen jälkeen on tärkeää varata oma domain nopeasti. Paras tapa varmistaa, ettei kukaan vie sinun uuden brändin verkkotunnusta, on varata ja rekisteröidä kaikki ne domain-päätteet, jotka ovat yrityksellesi tärkeitä.

Internet on täynnä hämäriä toimijoita ja moni heistä tekee kauppaa verkkotunnusten myynnillä. Älä joudu ”huijareiden” uhriksi, jotka varaavat ja rekisteröivät yrityksesi domain-nimen ennen sinua. He saattavat yrittää myydä haluamasi verkkotunnuksen sinulle kalliilla hinnalla.

 

 

FI-domainin varaaminen ja rekisteröinti

Suomalaisille yrityksille Fi-verkkotunnus on useimmiten se tärkein domain-pääte, joka ensimmäiseksi hankitaan. Suomen FI-domainin hankinnasta on hyvä aloittaa ja varata se ensimmäiseksi. Domainien varaaminen tehdään verkkotunnusvälittäjän kautta.

Haluatko tietää, miten verkkotunnuksen hankinta tehdään ja mistä domainit ostetaan edullisesti sekä mitä kannattaa ottaa huomioon ennen tilausta? Lue verkkotunnuksen ostajan tietopaketti, jossa muun muassa lyhyesti opastan, miten domainin ostaminen tehdään helposti ja kustannustehokkaasti.

 

 

Varaa Com-verkkotunnus ja muut tärkeät domain-päätteet

Seuraavaksi kannattaa harkita, tuleeko yrityksesi toimimaan kansainvälisillä markkinoilla. Näetkö minkäänlaista arvoa omistaa verkkotunnuksesi muita domain-päätteitä, esimerkiksi com-pääte?

Jos yritys tulee joskus suuntaamaan maailman kansainvälisille markkinoille, kannattaa ulkomaiset verkkotunnuspäätteet varata ja rekisteröidä.

Kansanvälisten domainpäätteiden varaaminen kannattaa, vaikka niistä joka vuosi joutuu maksamaan pienen summan.

Com-päätteiset ja muut kansainväliset domainit voit edullisesti hankkia esimerkiksi Namecheap -yritykseltä.

Myös Suomalaiset verkkotunnusvälittäjät myyvät kansainvälisiä domaineja. Alla listattuna muutama kotimainen verkkotunnusvälittäjä:

 

 

Minä en varannut yritykselle com-päätettä ja nyt sitä myydään kalliilla hinnalla

Minulla on näistä henkilökohtaisia kokemuksia. Yritykseni omistaa Suomen FI-verkkotunnuksen, mutta en aikanaan varannut ja rekisteröinyt yrityksen com-päätettä. Nyt joku taho yrittää myydä meidän com-domainia +15 000 dollarin hinnalla. Tämä ärsyttää, kun en itse yrityksen perustamisen jälkeen ymmärtänyt domainien varaamisen ja rekisteröinnin tärkeyttä. Asia ”ketuttaa” paljon, mutta en ryhdy maksamaan kenellekään vastaavia summia, varsinkaan hämärille toimijoille, joten annan com-domainin pysyä heidän omistuksessa.

 

 

Joku muu varasi, rekisteröi ja otti käyttöön meidän verkkosivun fi -päätteen

Minulla muitakin kokemuksia näistä, esimerkiksi tämän WP-Kotisivut.com sivuston kanssa. WP-kotisivut rakennettiin com-päätteiselle domainille ja en ikinä varannut Fi-verkkotunnusta.

Heti, kun WP-kotisivut.com alkoi näkymään netissä (Googlen hakutuloksissa), niin joku sai loistavan idean ostaa ”meidän” Fi-domainpäätteen ja rakentaa nettisivut Fi-domanille.

FI-päätteinen verkkosivu ei ollut identtinen, eikä sisältöä oltu kopioitu, joten en asialle voi tehdä mitään, eikä minua itse asiassa juurikaan kiinnostanut puuttua asiaan. En siis tehnyt mitään asian eteen, vaan annoin sen olla. Nykyään se taitaa olla jo poistettu netistä ja hyvä niin.

WP-kotisivut.com sivustoa ei ole tehty bisnesmielessä, vaan tämä on opas ja tietolähde WordPress-nettisivujen tekijälle.

Jos WP-kotisivujen toiminta olisi todellista yritystoimintaa, niin olisin heti puuttunut asiaan ja yrittänyt saada tilanteen jollain tavalla korjattua meidän eduksi.

Tässä on Suomen laki melko tarkka, koska suojatun nimen tai rekisteröidyn tavaramerkin Fi-verkkotunnuksen varaaminen tai rekisteröinti ei ole sallittua. Eli jos joku Suomalainen ostaa FI-verkkotunnuksen, joka on esimerkiksi Suomalaisen yrityksen rekisteröity tuotemerkki, niin voit saada sen estettyä.

 

 

Älä tee samaa virhettä, kuin minä. Tee domainin varaaminen ja rekisteröinti ajoissa!

Älä tee samaa virhettä, kuin minä. Ole minua fiksumpi ja ennakoi, varaamalla domainit ajoissa.

Internet on ”villilänsi” ja oikea karkkikauppa kaikenlaisille ”hämäräheikeille”. Kannattaa aina olla tietoinen, että joku taho saattaa yrittää käyttää hyväkseen muiden epätietoisuutta ja huolimattomuutta.

Oman domainin rekisteröinti on hyvin tärkeää. Se on sinun brändisi internetissä.

Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekin apua.

Siirry linkistä lukemaan lisää domaineista, mitä ne ovat, mistä verkkotunnus kannattaa hankkia, miten varaus- ja rekisteröinti suoritetaan jne.

 

 

 

 

 

 

WP-Kotisivut tarjoaa tietoa ja vinkkejä nettisivujen tekijälle. Tarjoamme hyödyllistä tietoa WordPress-alustasta, kotisivujen tekemisestä ja kaikkeen siihen liittyvästä. Osa sivuston linkeistä on affiliatelinkkejä. Mikäli teille on herännyt kysymyksiä, suosittelen ottamaan yhteyttä tietoa meistä osiosta, josta voit lähettää lomakkeen kautta meille sähköpostia.